Nyárinyugi: klubozgatunk, ingyenbulizunk…

Tartom a rovat „heti kötelező egy világsztár” felajánlását: az eheti Christina Aguilera.

De azért inkább csendes klubozós hét lesz, családi programokkal, gyermek-koncertekkel, ingyenbulikkal…

De mielőtt nekiugrunk a popos, jazzes heti menünek kezdjünk egy egész hétre szóló klasszikus zenei sorozattal: a Soundig Jerusalemmel!

Biztosan van olvasóm, aki a városnéző napja végén szeretné, ha tovább zengne még Jeruzsálem…

- Hirdetés -

Erich Oscar Huetter osztrák muzsikus ideája volt a fesztivál, és a jeruzsálemi Dialogue Academy a szervező. Tényleg a párbeszédről szól. Összecseng a város kulturális és vallási sokszínűségével.

Sounding Jerusalem fesztiválon a város koncertre ritkán használt terei szólalnak meg.

Európai mesterek kamaramuzsikája, és helyi meglepetések…

Dormitio – Sounding Jerusalem, 2018

Vasárnap este két helyen is elhangzik a „Spiritual Bach” című duó-koncert.

Johannes Meissl – hegedű (Ausztria)
Erich Oskar Huetter – cselló (Ausztria)

Délelőtt 10-kor a Via Dolorosa 6. stációjánál Veronika-házában

Este 8-kor a Szent Márk szíriai ortodox templomban

>>

A hétfői koncert a Terra Sancta udvarán lesz, a címe: „Serenata”. Könnyed mediterrán esti muzsika a német, osztrák, svájci muzsikusokból álló kamarazenekarral.

>>

A szerenád után a gyönyör órája jön. A „L’Heure  Exquise” című koncert viszont már kedd

Elhagyjuk az Óvárost, a cselló-gitár duó koncertje Kelet-Jeruzsálemben az Ábrahám-ház udvarán lesz. (Panorama 39, Ras-el-Amud, Kelet-Jerusalem)

Erich Oskar Huetter – cselló 
Armin Egger – gitár

Philp Glass művekből állt össze a kultúrák közötti séta, zenei mozaik, a Sounding Jerusalem fesztivál szerintem legizgalmasabb estéje.

A szerdai koncerten arab muzsikusok is kapcsolódnak majd az európai vendégekhez.

Mahran Moreb – kanun
Maen El-Ghoul – ütőhangszerek

A helyszín az America Ház udvara Kelet-Jeruzsálemben. (Nablus 27.)

A koncert INGYENES!

Mahran Moreb játékához képzeljük hozzá Philp Glass muzsikáját…!

Csütörtökön arab klasszikus zenével, kórussal, nagy zenekarral és egy varázslatos énekessel, Lamar Mirebbel zárul a Sounding Jerusalem sorozat. 

Az utolsó koncert helyszíne a Megváltó Temploma az Óvárosban. 

https://fb.watch/m75UKfSfni/?mibextid=KZAQMH

augusztus 6. VASÁRNAP

Afrikai nyár van. 

Ha pedig idézőjelbe teszem: „Afrikai Nyár”, akkor ez egy egész-estés INGYENES, élőzenés családi program címe. 

A helyszín pedig Jaffó, az Enis Auditorium (Jaffó IV. Pa’amonit 9).

Sok gyerekprogram, tánctanítás, afro-hajfonás, de a lényeg a zene…!

Abate Berihun Rythm Etiojazz zenekarának koncertje.

Csak sejtem mit rejt az új formáció neve, valami olyasmi afrobeat groovos zenét, mint amit Abate Berihun a tanítványaival szokott játszani:

Az Afro-Kan zenekarral pörög majd tovább az este. 7 zenész más-más kulturális háttérrel, és az etno zene iránti elkötelezettséggel. Ők az Afro-Kan zenekar. A csapat motorja Cherubin Nagamba énekes, gitáros Kongóban született. Érthető tehát, hogy az afrikai zene a legmarkánsabb jegy a zenéjükben, de jól hallani a latin, a keleti, és az európai hatásokat is. Afrobeat a derűsebb fajtából.

18.00 órától már szól a zene és DJ Baladi One nyomja még a koncertek után is az észak-afrikai eklektikus muzsikákat, amíg van aki táncol rá!

„Afrikai Nyár” vasárnap a Dél-Jaffó-i Enis Auditoriumban (Jaffó, Pa’amonit 9)

Az egész rendezvény INGYENES!

augusztus 7. HÉTFŐ

Ennél már csendesebben visszavontabban nem lehet létezni, mint ahogy Keren&Tamuz muzsikálnak. Egy parányi koncertteremben körülvesznek (ambient), megérintenek, és halkan belopóznak a lélekbe.

Keren Dunitz azaz KerenDun  („főállásban” a Buttering Trio énekesnője) senkiével össze nem téveszthető hangjával. És Tamuz Dekel gitáros (a Tatran trió lelke) a hipnotikus lassúságú akkordjaival. Ők a Keren&Tamuz duó. Nem mondanám hogy alkalmi, mert 10 éve muzsikálnak együtt, de nem folyamatosan.

Legyen az az intim tér a Rafi TederFM-ben, (Tel Aviv,Jaffó út 9).

Legyen időtlen rezdülés ideje hétfő este. 

Keren&Tamuz 

A koncert INGYENES!

>>

Tudod a választ a „Ki vagyok én ?” kérdésre? Kamaszként és talán később is azokat a dalokat szeretted, amelyek – így vagy úgy –, de ezt a kérdést tették fel? Ezért olvastál könyveket, néztél filmeket? Akkor Te is érted amikor azt olvasod, hogy egzisztenciális pop.

Omer Moskovich dalairól jutott mindez eszembe. Trip-hop? Hip-hop? Ilyesmi. 

És a kérdés…

Omer Moskovich a kis alter klubok után most már rendszeresen  lép fel egy elit klubban a Gray Tel Avivban. 

A héten hétfőn.

>>

Gnawasokszor írtam már „marokkói blues”-ról. Legutóbb amikor a Maalem Abdelmalek Elkadiri Group itt járt Izraelben.

Most két muzsikusa Anas Khermoui (gimbri, ének), és Mohammed Amine El Allouki (kraku, ének) portyázik nálunk és egy pici tel-avivi klubban, a Tarab TLV-ban révülhetünk majd a velük. A gnawa, az extatikus lélekzene, az iszlám szufi ágának muzsikája, Maliból és Mauritániából érkezett Marokkóba. Olyan muzsikusok szerettek bele mint Robert Plant, Jimmy Page vagy Jimi Hendrix. Nem kell az  originál gnawa zenéért a marokkói Essaouiraba utazni, mert a marokkói transz gyakran jön házhoz itt Izraelben.

Tribal Morocco duót most a „főnök” Maalem Abdelmalek klipjével ajánlom, a két srác ott a zenekarban.

Találkozunk hétfőnTarab-ban a Carmel piac mellett.

>>

Arnon Palty…pardon Dr. Arnon Palty nemcsak nagy öregje az izraeli jazznek, de zeneszerzést is tanít, és basszusgitárosként rengeteg jazzformáció tagja. A hétfői koncertjén a Shablulban a Rolling Stones, a soul, a blues, a menü. 

„Stunning Stons” új műsor, új banda, ezt ígéri Arnon Palty, Shablul hétfő.

augusztus 8. KEDD

Képzeljünk el egy szellemi háromszöget, amelynek egyik oldala az indiai zene, a szufi kultúra, a másik héber költészet, imák világa, a harmadik a nyugati minimalista zene. Ebben az erőtérben alkot Shye Ben Tzur. Új albuma nem lemezen jelent meg, hanem egy élőben rögzített filmen, amin minden hangszeren és persze loopokon Shye Ben Tzur játszik. Az album premier turné korábbi állomásairól már írtam, most Tel-Avivba ért a sorozat.

The Zone lesz a helyszín kedden.

A két vendégmuzsikusból az egyik gyakori társa Shye Ben Tzurnak, Ben Ailon ütőhangszeres, a másik Liat Saba csellista lesz.

(Pénteken pedig Karmiel és a Kineret között, Kamonban a Rom Farmon zárul majd Shye Ben Tzur turnéja, ha valakinek Tel-Aviv messze van. Itt a térkép. Pénteken 15.30-kor)

Meshadi Jamil Amirov (1875-1928) azerbajdzsáni muzsikus, hangszere a tar – Fotó: Wikipedia

>>

Mark Eliyahut a legsikeresebb Izraeli etno crossover muzsikust nem kellene bemutatnom, de most az apjáról Piris Eliyahuról lesz szó.(Szerintem sokkal izgalmasabb muzsikus, mint az egyre inkább a kommersz villanygiccsbe csúszó világhírű fia.)

Piris Eliyahu a Kaukázus, Perzsia, Közép-Ázsia népzenéjét kutatja tanítja, és zeneszerzőként is ezt a világot szólaltatja meg. Hangszere a térség legkedveltebb húros instrumentuma, a tar. Piris Eliyahu lenyűgöző zenei világa összeköti a két világot: a Keletet és a Nyugatot, az ősi és a modern zenei kultúrát. Zenei utazás, amely a  miszticizmustól a képzelet birodalmáig terjed. Ő az, aki a divatos műfajokkal kacérkodás nélkül is a modern zene rangjára tudja emelni ezt az ősi zenei világot.

Levontin 7 kedd

>>

A kedd esti szokásos jaffói INGYENBULI most a soul, hip-hop, R&B rajongóké, meg azoké, akik vacsorasétájukon útba ejtik a Bolhapiacot. Shaked Millert és zenekarát nem szabad kihagyni. Érzékeny dalok és egy dögös hang, a forró jaffói keddi koraestében: 20.30 Bolhapiac

Shaked Miller 

INGYENES!

>>

Masok rendes zenekar LA-től Berlinig ismeri őket a klubok, fesztiválok népe, de azért leírják: neosoul-electronica-dance. Egy Kuli Alma buli pedig kíváló alkalom újra összerázódni a hazai közönséggel, akik ebben a melegben egy légkondis pincében akarnak bulizni.

Ráadásul INGYEN, ahogy a Kuli Almaban megszokhattuk.

Masok, kedd.

>>

Rock és etno.

Ukrán bevándorlókból alakult a Chornitsa nevű folkrock zenekar. A harcban álló ország dalaiból, slágereiből, sajátokból és feldolgozásokból szerkesztett repertoárjuk nem csak az ukránul beszélőknek, értőknek élmény. Érzelmi viharokat ígérnek és energiát azoknak is, akik csak betévednek csütörtökön a Bella Ciaoba, Rishon Lezionban.

Chornitsa 

>>

„Hang vagyok”

Mindenki egy hang. Ez a címe és a mottója a Vocal Music Concert Dojo nevű független zenészekből és zeneszerzőkből álló csoport koncertjének. Hogy énekhangra írott művek szülessenek az volt a cél. Most pedig a szüret. Ősbemutatók és debütáló szerzők sora Rotem Kidron vezetésével. 

HaTeivaban (Jerusalem blv. 19) Jaffón kedden este.

Egy művet találtam csak, annyira friss minden anyag, Uri Burger „Ha elszegényedek” című darabját amit Dalia Rabikovitch versére komponált.

augusztus 9. SZERDA

Az hogy két hete is volt, nem indok arra, hogy kihagyjak egy Eyfo HaYeled koncertet. Évekig alig voltak színpadon, most lendületben vannak. Nyers rockzenéjük 30 éve semmit nem kopott. Refrénjeiket együtt dalolhatjuk velük ismét: a Barbyban, szerdán.

Eyfo HaYeled

>>

A Haifai Északi Színház  Diklaval az énekesnővel és a színész Khalifa Natourral nagy fába vágták a fejszéjüket. Egy musicalben idézik fel az arab zene legnagyobb alakjának, Umm Khultumnak az egyiptomi dívának életét és dalait.

Az előadás télen már futott egy jó szériát Haifán és járt Tel-Avivban is. Akkor megjósoltam, hogy jön még ez a furcsa mono-musical ide. Ime!

Dikla szerdán újra a tel-avivi Kultúrpalota nagytermében, énekli majd Umm Khultum életét. A dalait énekelte korábban is…

>>

Még mindig a színház és a zene határvidékein portyázunk:

Mayumana a színház legősibb formájából csinál showműsort. Egyszerű: az énekesek is táncolnak, a táncosok is dobolnak, muzsikálnak, és a zenészeket is koreográfia, és rengeteg színházi és látvány ötlet mozgatja. Az alapötlet, hogy a zene ritmusai ne csak kísérjék a mozgást, hanem épüljenek össze vele. Az ének is legyen a látványos koreográfia része, és a fények a videó is. Ez a megkomponált zene-show lett a Mayumana védjegye. Több száz előadáson vannak túl, és megkerülték már párszor a földet. Mostanában viszont szerencsére sokat vannak itthon.

Szerdán a törzshelyükön a Zappa Tel-Avivban, Mayumana.

>>

Egy parányi északi kibuc, a libanoni határ szélén – Eilon – minden évben két-három alkalommal nemzetközi zenei műhellyé változik.

Keshet Eilon Music Center idei nyári mesterkurzusa a húrokról szól. Az ősi időktől az íj húrjának pendülésétől a klasszikus hangszereken át az elektronikus hangszerekig követik a húrok útját. Július 23. óta rezegnek már a húrok Eilonban. A workshop koncertjei az oda zarándolóknak ingyenesek. Aki viszont nem jut el a messzi északra azoknak a Keshet Eilon Mesterkurzus gálakoncertet tart majd szerdán Tel-Avivban a Művészeti Múzeumban.

>>

Nyárinyugi.

Kimenni a közeli parkba legurítani egy sört és élőzenét hallgatni végre…

Hod Hasaroniak! Lehet két ilyen nyárinyugi estétek! A 4 Évszak Parkban, a Nagy Sörfesztivál szerdán és csütörtökön.

Nem tudtam megfejteni melyik nap lesz a koncert, de a Mercedes Band és Red Band nevű bábbanda játszik majd…

…és Noga Erez.

Nyomozzátok ki, vagy érjétek be a sörrel és a nyárinyugival.

>>

GYEREKEK ! 

Ismeritek azt a mesét mikor az óriás levest főz, de sehogy sem sikerül, ő meg mindig tesz bele valamit, meg még valamit, de így meg egyre több víz, egyre nagyobb fazék kell… De ki tud ennyit forró levest megenni?

Így készült az Izrael Klezmer Orchestra mesemusicalje is, Nati Beit verses meséjéhez egyre több és több zenét adott a zenekar. Most itt egy nagy fazék forró muzsika, benne fő a mese…

Még jó hogy sokan leszünk a Beit HaYotzerben szerdán,  akik kíváncsiak vagyunk az Izrael Klezmer Orchestra musicaljének bemutatójára.

Szerdán 15.30-kor nyílnak az ajtók és 16.00-kor kezdődik az „Óriás Levesfőzés” a Beit HaYotzerben a Tel-Avivi Kikötőben.

augusztus 10. CSÜTÖRTÖK

GYEREKEK ! 

Minden csütörtökön amikor a nap aludni tér a tenger horizontja mögé, családi buli kezdődik a Tahanán, a régi jaffói vasútálomáson. A menetrendem szerint most csütörtökön a Yeled Jazz (azaz gyerekjazz) nevű zenekaré a peron, pardon a színpad. Könnyed jazzrock a kölyökfülekre jazzesített gyermekdalokkal, ugrabugrálható jazz standerdekkel.

Yeled Jazz, csütörtök, 18.30 HaTahana

A belépés INGYENES!

>>

A 90-es évek végén kb. zéró zenei tudású playback-barbiek tátogtak a zenetévék képernyőin, a kiadók kaszáltak, aztán a babák eltűntek a süllyesztőben. 

2000 körül láttam először Christina Aguilera videót, és azt hittem találtak egy újat, csak az tűnt fel, hogy ennek brutál jó hangja volt. Nehezen hittem el hogy az övé, túl jó volt a tinipophoz, amiben utazott. A villám karrier után gyorsan kimenekült ebből a ragacsból, és elkezdett a tudásához illő  dalokat énekelni.

Innentől már a 21. századi pop történet Christina Aguilera című fejezete íródott. Lemezeladási rekordok, slágerlistás top helyezések, filmszerepek, Grammy- és egyéb díjak, és 25 év töretlen népszerűség, minden korosztályban.

Az egykori bántalmazott kislány, ráadásul minden kisebbségi mozgalomban megszólal a színpadon, és a sajtóban néha provokatívan képviseli a nők és a LMBTQ-közösségek ügyeit, 2 gyermekes anyaként, negyvenes nőként is szexi, kihívó, és energikus és ma is minden koncertturnéján kirukkol valami váratlan elemmel…

Izraeli koncertje, azt hiszem, a nyár legnagyobb dobása.

Rishon Lezion Live Aréna, csütörtök.

A hangja! Nem akartam megúszni, de inkább rábíznám erre a rövid válogatás-videóra.

Christina Aguilera hangjai, arcai:

>>

A jemeni zsidóság évezredes zenei kultúrája nagyon sok izraeli muzsikust mozgat. Az autentikus megszólalástól a popzenébe épített dallamokig sok út vezet a mai közönséghez. 

A diwan (daloskönyv) kultúra évszázadait  Amitai Aricha és a D-One egyszerűen átlépi. Ibn Gabirol ezeréves versei Amitai Aricha énekhangján a mai hangszerelésben is ősiek és frissek egyszerre.

A helyszín az Inbal Táncszínház és a Multidiszciplináris Etnikai Központ. Ez a hivatalos neve az Inbalnak. (Azért korrepetálunk mert az elmúlt hónapokban csendes volt a hely )

Amitai Aricha és a D-One diwanja csütörtökön itt az Inbalban.

>>

Folytassuk Izrael zenei impulzusainak sorát az etióp muzsikával. 

Teddy Neguse zenéjén érezni még az afro az etio ízt, harmóniáin, ritmusain átüt, de a groovjai már az izraeli városok utcáin születtek. Nem lehet annyival elintézni hogy izraeli-etióp raper. A hip-hop és funk színei is ott vannak ezekben a dalokban.

Hazai páján, Tel-Aviv afro-negyedében a  HaGra Közösségi Központ (HaGra 28.) szabadtéri színpadán lesz Teddy Neguse új lemezének premierje. Itamar Ziegler (Balkan Beat Box) volt a zenei vezetője a felvételeknek…

Izgalmas páros, nem?

Klip még nincs az anyagból, kénytelenek lesztek élőben meghallgatni.

Találkozunk a HaGraban csütörtökön. Ez meg egy régi Teddy Neguse dal.

>>

Két banda egy koncerten. 

Hol? 

Beit HaYotzerben!

Két és fél éve, amikor ez a rovat indult írtam egy kamaszokból álló progrock zenekarról a Strochiról, azóta már van személyi igazolványuk, és egy nagylemezük, amin nagyon érett instrumentális progresszív rock hallható. És egy fuvola a frontban.  

Danilla Sassit a rockerek hallhatták már a papa, Yossi Sassi zenekarában. (A hangszere kakukktojás, de nem esett messze a fájától.) Ott az Oriental Rock Orchestraban csak kiegészítő hangszer a fuvola, de itt a Strochi zenekarban Danilla Sassi klasszikus hangszertudására épül a muzsika.

A másik zenekarban is van egy rockban ritka hangszer: a cselló, de a Tillian ezzel együtt is közelebb van a progmetál fősodorhoz.

Beit HaYotzer (tel-avivi kikötő) csütörtök.

>>

Ofer Mizrachi bálnagitárjáról már sokszor írtam. 24 húros hangszer az indiai slide gitár, a szitár, és a Földközi-tenger népeinek húros hangszereit egyesíti úgy hogy közben elektronikus hangszer is. 

Egy jam session 20 muzsikusa között hallottam először, néhány ütem szóló elég volt hogy megjegyezzem. Aztán felbukkant még sok etno és jazz formációban, mindig hozzáadva a jellegzetes Ofer Mizrachi színt. A saját triója a furcsa keleti, olykor indiai akkordkészletén puhán lebegő dalokat játszik. Duóban Mayo Shviro csellistával tovább tisztul a képlet. Két érzékeny virtuóz utazása, Ázsiától a Földközi-tengerig.

Egy parányi lakáskoncertre szól a csütörtöki meghívó.

Észak-Jaffo a helyszín Shimon Ben Tsetah, 14. 1. emelet, 2. apartman.

Érdemes bejelentkezni előre!

>>

Geezer Studioban nagy meccs lesz, és valami biztosan eldől… (Ha más nem, a söröm.)

„Black vs.Trash” a pörgős trash metál zúzása pusztítóbb vagy a sötét sátánista keresztek alatt felvágott erek? (Ezt a programból idézem.)

Komolyra fordítva szót, mert komoly seregszemléje lesz a két műfajnak a csütörtök este:

A fellépők sorrendjét nem tudom, de gyanítom hogy a Zelmaveth sátáni szeánsza lesz a vége mindennek.

Ott lesz Adi Vaknin a haifai Ragun grindcore bandából. Ott lesz majd a Death In Your Yard is. 

Ez az igazi trash-punk:

Dusk Realm agresszív deatmetálja is beszáll a meccsbe disztopikus dalaival.

Nail and Impale oldschool trash metalja rock’n’rollt kever majd a pusztító koktélba.

„Jó kis nap lesz meghalni!” – hogy a programot idézzem. 

Geezer Studio (Tel Aviv HaMiktso’a 6)

augusztus 11. PÉNTEK

Pénteki matiné a Nigun Quartettel. De rég nem írtam róluk!

A haszid dallamvilág és modern jazz metszéspontját nehezen tudnám pontosabban meghatározni mint úgy, hogy azt mondom: Nigun Quartet. A haszidizmus kiváltotta politikai indulatokat semmibe véve dolgoznak tovább, új dalokat írnak, és nem térnek le arról a szellemi útról amin elindultak.

Az új termés első kóstolója lesz pénteken 12:30-kor a Shablulban.

>>

Funk, avantpop, pszihedelikus rock, noise, grunge ezek az összetevők, de aki már hallotta őket egyből felismeri: ez az Alexander Bo & Botanicals. 

HaMifal Club (HaMiktsoa 6.) lesz a helyszín pénteken.

Ritkán koncerteznek mostanában pedig piacon az új lemez.

Ez a video pár napja van fenn a neten:

Alexander Bo & Botanicals. 

>>

Ukrán bevándorlókból alakult a Chornitsa nevű folkrock zenekar. 

A harcban álló ország dalaiból, slágereiből, sajátokból és feldolgozásokból szerkesztett repertoárjuk nem csak az ukránul beszélőknek, értőknek élmény. Érzelmi viharokat ígérnek és energiát azoknak is akik csak betévednek péntekenBella Ciaoba, Rishon Lezionban.

Chornitsa 

https://facebook.com/events/s/oriko-x-yishai-brad-x-%D7%93%D7%A6%D7%9E%D7%91%D7%A8/132698976530105/

augusztus 12. SZOMBAT

Reperekből soha nem elég, a nagy arénák amfiteátrumok megtelnek, ha kiírunk egy olyan nevet, mint mondjuk E-Z (איזי).

Easy a szervezőnek is, még ha akkora helyre tervezi is a bulit mint a Zappa Yarkon Park.

Nézzétek ezt a klipet! Ez várható szombaton az  E-Z bulin is.

>>

Ha doom metalt és a pszihedelikus rockot jól összerázzuk – mondjuk egy fesztivállal – az a stoner. A szó magozót, jelent, ami az argóban a lassító cuccok használóit jelöli. 

A Stoner Fesztivál visszatér Haifára!

Egy csodálatos helyre, a Wunderbarba.

Lássuk!

A jeruzsálemi Stash meghívja az ördögöt egy italra. Ez lesz az aperitív a lassulós koktélhoz.

Slowrepeat Ismételgessétek lassan:

Slowrepeat !

A belassult riffekkel a tudat sötét vizein evező metál zenekar, már a stoner sűrűje.

The Great Machine a műfaj hazai sztárja, és a nemzetközi fesztiváloké is. 

A progrock és stoner határán, régivágású riffekkel romboló banda is ott lesz a II. Stoner Fesztiválon Haifán a

Wunderbarban, szombaton.

>>

„Hamszin” a tisztulás  és az árnyékok estéje lesz szombaton Jeruzsálemben a Mazkekaban.

Mindig csodáltam azokat akik a belső világukban keresik a végtelent, akinek a muzsikája ezeken a puha ösvényeken kanyarog. Valamiért ezt ambientnek nevezik talán, mert ezek a zenék körülveszik a hallgatót mint valami kölcsönkapott aura, ami a valódi külvilágtól megvéd. 

Én az offenzívebb zenéket kedvelem, de kezdek barátkozni ezzel a visszavonulással, amit egyre több általam kedvelt előadó választ és ezek az ambient muzsikák egyre népszerűbbek. Nem tudom jelent-e ez valamit. A szellem nincs éppen offenzívában, talán csak ennyit.

Mindez Boaz Benturról jutott eszembe aki az egyik legenergikusabb progrock zenekarunk a Tiny Fingers gitárosa, és most új projektjében Daniella Tourgeman  énekesnővel a fent vázolt irányba eveznek.

Mazkekaban mutatkozik be szombaton az új ambient duetjük:

Boaz Bentur és Daniella Tourgeman

Még egy fellépője lesz az ambient estnek Tomer Baruch élőelektronika 21. századi kütyükre és az ősszintetizátorok hangzásaira.

Mazkeka szombaton.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.