Hanoch Levin Krum című darabja lesz a Pesti Színház első bemutatója az új évadban

Valló Péter rendező a Krum olvasópróbáján: 2023. augusztus 21. – Fotó: Pesti Színház

A Pesti Színház első bemutatója a 2023/24-es évadban Hanoch Levin Krum című színdarabja lesz Valló Péter rendezésében.

A Pesti Színházban október 7-én a legismertebb izraeli drámaíró, Hanoch Levin Krum című tragikomédiájának magyarországi ősbemutatóját láthatják a nézők. A Valló Péter rendezte előadás főbb szerepeiben Wunderlich József, Nagy-Kálózy Eszter, Kövesi Zsombor, Ötvös András és Szilágyi Csenge lép színpadra.

A rendező elmondta, hogy a Pesti Színházban már javában zajlanak a Krum próbái. Hanoch Levin életszeretettel és humorral teli, az 1970-es években írt művét az utóbbi időben újra felfedezték Európa-szerte, Barcelonától Brüsszelen át Marosvásárhelyig nagy sikerrel játsszák az előadást, amelynek középpontjában a fiatal generáció jövőkép nélkülisége és elmagányosodása áll.

Krum gyönyörű, melankolikus, őszinte darab. A témái hétköznapiak: szerelemről, magányról, anya-gyerek kapcsolatról, az élet élhetetlenségéről és a be nem teljesített vágyakról szól.

Hanoch Levin az izraeli drámairodalom és színház legnagyobb alakja, a Vígszínház 2006-ban mutatta be egyik leghíresebb és legtöbbet játszott művét, Az élet mint olyan című tragikus komédiát a Házi Színpadon. Az előadás a mai napig műsoron van. Az Átutazók premierje 2013-ban volt a nagyszínpadon, és ezt az előadást is nagy sikerrel játszotta a színház több évadon át.

Bemutató: 2023. október 7. 19 óra Pesti Színház

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI, szinhaz.org