Emberek nélküli, de személyi okmányokat tartalmazó gumicsónakot sodort partra a tenger Izraelben

menekültek gumicsónakja
A csónakban rengeteg felszerelést és iratot találtak – Fotó: Rendőrség

Emberek nélküli gumicsónakot sodort partra a tenger Izraelben vasárnap reggel, benne három szomáliai állampolgár irataival – jelentette a helyi média vasárnap.

Az izraeli rendőrség a tengerben és a tengerparton kutat a gumicsónak utasai után, de attól tartanak, hogy vízbe fulladtak. Mérete alapján sokan utazhattak a járművön, az izraeli hatóságok arra számítanak, hogy holttesteket fog partra vetni a víz, de az is lehet, hogy a migránsok elhagyták a hajót és partra úsztak.

A Tel-Avivtól északra, Netanja partjainál megtalált gumicsónakban vizespalackok, sütemények és energiaszeletek voltak, valamint személyes tárgyak, szomáliai személyi igazolványok és útlevelek. Ha a vízbe vesztek, akkor a tengeri áramlatok miatt nem világos, hol veti partra testüket a víz – közölték a hatóságok.

Az izraeli rendőrség drónokkal és csónakokkal vizsgálja át a netanjai partszakaszt túlélők után kutatva, és nyomozók dolgoznak az iratok és a személyes tárgyak alapján az eltűntek azonosításán.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.