Palesztin fogollyal szexeltek izraeli katonanők – többé nem lehetnek terroristák börtönőrei

Katonanők nem szolgálhatnak többé palesztin terroristákat fogva tartó szigorúan őrzött börtönökben, miután kiderült, hogy egy rabbal többen is lefeküdtek.

A Sabasz belső vizsgálata során kiderült, hogy a terrorista, a 43 éves Mazen al-Qadi a gyanú szerint mobiltelefont tartott a cellájában a Negev-sivatagi Ramon börtönben, és azzal levelezett a női börtönőrökkel, sőt fényképet is cserélt velük.

Az egyik izraeli katonanő beismerte, hogy intim kapcsolatot létesített az életfogytig tartó börtönbüntetését töltő, a Fatah-hoz tartozó palesztin férfival, akit izraeli civilek halálával végződő támadás miatt ítéltek el.

A kihallgatása során a letartóztatott, majd házi őrizetbe helyezett katona azt állította, hogy rajta kívül még legalább négy másik női őr is lefeküdt ugyanazzal a palesztin rabbal. Az eset a kötelező sorkatonai szolgálatuk teljesítése alatt történt.

A történtek hatására az izraeli büntetés-végrehajtás vezetője, Katy Perry (nem a popénekes…) és Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter pénteken bejelentették, hogy mostantól katonanők nem szolgálhatnak magas kockázatú börtönökben. Ben-Gvir közölte, hogy 2025-re egy női katona sem fog szolgálni a terrorizmus miatt elítélt rabokat fogva tartó szigorúan őrzött fegyintézetekben.

Bár a védelmi minisztérium korábban közölte, hogy nem nőkkel kell őriztetni a terrorizmus miatt elítélt palesztin férfiakat, és utasítást adott, hogy 2023 áprilisáig minden börtönőr katonanőt el kell távolítani ezekről a posztokról, Ben-Gvirnek sikerült másfél évvel hosszabbítást kapnia, miután nem tudott elegendő börtönőrt toborozni.

Főkép: A 43 éves Mazen al-Qadi mobiltelefont tartott a cellájában – Fotó: Gabi Kabelo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.