Megkezdték a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjainak értesítését

Izraelben megkezdték a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjainak értesítését – jelentették a helyi közszolgálati rádiónak nyilatkozó családtagok hétfőn

Vasárnap este sajtótájékoztatót tartottak Izraelben a szombaton eltűntek családtagjai, és azt kérték a média segítségével a hatóságoktól, hogy a hatóságok tudassák velük a rendelkezésükre álló információkat szeretteikről.

A közszolgálati rádióban hétfő reggel többen közülük bejelentették, hogy hivatalosan értesítették őket arról, hogy családtagjaikat a Gázai övezetbe hurcolták az izraeli területre behatoló iszlamista terroristák.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap kinevezte Gal Hirs nyugállományú katonatisztet a kormány képviselőjének a jövőben várható fogolycsere tárgyalásokon. Hirs 350 névből álló, a szombaton eltűnteket tartalmazó listát kapott, a halottak és a sebesültek között eddig meg nem talált emberek névsorát.

A Hamász terrorszervezet magas rangú tisztviselője, Musza Abu Marzuk azt közölte, hogy a terrorcsoport mintegy százharminc izraeli túszt tart fogva, köztük a hadsereg magas rangú tisztjeit.

Az izraeli média értesülése szerint Egyiptom saját kezdeményezésére tárgyalásokat kezdett a gázai iszlamista szervezetekkel arról, hogy engedjék szabadon a fogságba hurcolt gyermekeket, nőket és időseket.

Az izraeli mentőszolgálat jelentése szerint mintegy kétszázhatvan holttestet találtak a sivatagi technoparti helyszínén, amelyet körülvettek az iszlamista fegyveresek, s ahol a fiatalokat lemészárolták, vagy a Gázai övezetbe hurcolták.

A szombaton kezdődött vérengzésnek Izraelben immár több mint 700 halálos áldozata van.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.