Hollandia 10 millió euró segélyt nyújt Gázának

A holland kormány további 10 millió eurót (mintegy négymilliárd forint) ad a gázai lakosok humanitárius megsegítésére – jelentette be Liesje Schreinemacher holland külkereskedelmi és fejlesztési együttműködésért felelős miniszter kedden.

Az NL Times című angol nyelvű holland napilap beszámolója szerint a támogatást többek között az ENSZ-en és a Vörös Félhold nevű segélyszervezeten keresztül juttatja el Hollandia.

Schreinemacher a holland nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után közölte, hogy a kormány “rendkívül aggódik”, mivel a nemzetközi segélyszervezetek humanitárius katasztrófára figyelmeztetnek Gázában. Hollandia a támogatást gyógyszerre, élelmiszerre és ivóvízre szánja – mondta.

A miniszter elismerte, hogy a segélyek eljuttatása a megfelelő helyekre kihívást jelent Gázában, ezért is támogatja egy Egyiptomon keresztül vezető humanitárius folyosó létrehozását a segélyszállítmányok számára.

Főkép: Palesztinok vonulnak délebbre a Gázai övezet északi részéről – Fotó: Hatem Moussa / AP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.