Szörnyű terrorcselekménynek nevezte a Hamasz támadását a brit miniszterelnök

Kimondhatatlanul szörnyű terrorcselekménynek nevezte a Hamasz iszlamista terrorszervezet által október 7-én Izraelben elkövetett tömeggyilkosságot Rishi Sunak brit kormányfő csütörtökön, amikor szolidaritási látogatásra Izraelbe érkezett.

„Izraelben vagyok, egy gyászoló országban. Önökkel együtt gyászolok, és Önökkel együtt állok ki a terrorizmus csapása ellen. Ma és mindörökké” – írta Sunak az X-en, hozzátéve a szolidaritás szót héberül.

Sunak Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Jichák Hercog izraeli elnökkel is találkozik. A brit kormányfő elmondta, hogy el szeretné érni, hogy a segélyek bejussanak a Gázai övezetbe, valamint azt, hogy a térségben rekedt emberek elhagyhassák az övezetet.

„Minden civil halála tragédia. És túl sok élet veszett már oda a Hamász szörnyű terrorcselekménye után” – mondta még indulása előtt a brit kormányfő.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.