Aki halálával öt életet változtatott meg

Október 7-én a Hamasz terrortámadása során súlyosan megsérült a 20 éves Shoham Ben Harush. A fiatal katonát a Hadasza Ein Kerem Egészségügyi Központba szállították, ahol nem sokkal később belehalt a sérüléseibe. 

“Shoham az ötödik gyerekünk a hatból. Jóképű, kedves, jószívű és szerény fiatalember volt. Mindig is harcoló alakulatnál akart szolgálni. A Nahal Brigád felderítő egységéhez került, és azon a végzetes Szimhat Tórai szombaton is szolgálatban volt. A katonatársai elmondták, hogy a Kerem Shalom átkelőnél igazi hősként harcolt, hogy megakadályozza a terroristák bejutását. Shoham azon a tragikus napon öt ember életét változtatta meg. Mindig is arra vágyott, hogy pozitív változást hozzon a világba, és végül így is lett” – nyilatkozta édesapja, Ilan. “Az első gondolatom az volt, hogy senki ne érjen a fiamhoz, amikor meghallottam, hogy a feleségem felajánlotta Shoham szerveit. Borzalmas az elvesztése felett érzett fájdalmunk, de a fájdalmon túlmutat a szervadományozás. A tudat, hogy életeket mentett, és vele mi is mentettünk, vigaszt nyújt” – tette hozzá.

Öt ember kapott lehetőséget a teljes életre. Egy 48 éves ember szívet, egy 59 ember éves szaruhártyát, egy 57 éves és egy 69 ember egy-egy vesét, egy 61 éves pedig májat kapott. 

Illusztráció: Bea Bar Kallos / AI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.