A Gázai övezet lakóinak más országokba való tömeges áthelyezését kéri két Kneszet képviselő; Smotrich: Ez a helyes megoldás

A Gázai övezet lakóinak más országokba való tömeges áthelyezését kéri két Kneszet képviselő; Smotrich: Ez a helyes megoldás

Danny Danon, a Likud, és Ram Ben Barak, a Jes Atid kneszet képviselője ma megjelentettek egy cikket a Wall Street Journal-ban, amelyben terv kidolgozását szorgalmazták a Gázai övezet lakosainak tömeges átszállítására a világ azon országaiba, amelyek hajlandóak befogadni őket.

Azt írták, hogy “még egy viszonylag csekély számú, kezdetben 10 000 gázai lakos minden fogadó országra számítva óriási enyhülést hoz a lakosság szenvedésein és javítja a gázai helyzetet. A világon 193 ország van, ezek többsége, legalábbis az ENSZ-ben leadott szavazatai szerint, kompromisszumok nélkül támogatja a palesztinokat, így feltételezhető, hogy nem tiltakoznak majd a palesztinok megsegítése ellen.” Megjegyezték, hogy “ez nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem lehetőség is a világ országai számára, hogy vállvetve álljanak ki az ügyért, együttérzést és elkötelezettséget tanúsítsanak a fenntartható megoldás mellett, amely elősegíti az egész Közel-Kelet stabilitását”.

Bezalel Smotrich pénzügyminiszter üdvözölte kettejük javaslatát, és azt írta, hogy “ez a helyes humanitárius megoldás Gáza és az egész régió lakosai számára 75 év menekültlét és szegénység után”. Smotrich hangsúlyozta, hogy “egy olyan kis területnek, mint a Gázai övezet, természeti erőforrások és önálló megélhetési források nélkül nincs esélye arra, hogy ilyen nagy népsűrűséggel hosszú ideig gazdaságilag és politikailag önállóan létezzen. Ezért az egyetlen megoldás, amely véget vet a menekültlétnek és a zsidók és arabok szenvedésének és fájdalmának – az a palesztin menekültek befogadása a világ valóban az ő érdekeiket akaró országai által, a nemzetközi közösség és azon belül Izrael Állam támogatásával és nagylelkű anyagi segítségével.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.