Az izraeli túszok fogva tartásának jeleit találták meg egy gázai kórház alatt – VIDEÓ

Az izraeli túszok fogva tartásának jeleit találták meg a Rantiszi kórház alatt a Gázai övezet északi részén – jelentette be az izraeli katonai szóvivő hétfő este.

Daniel Hagari szóvivő  bemutatta, hogyan kapcsolódnak össze a Hamasz terrorista célokra használt, több mint húsz méter mélyen kiépített alagútjai a kórházak és iskolák alatt.

Azt gyanítják, hogy izraeli túszokat tartottak fogva a Gázai övezet északi részén a Rantiszi kórház alatti alagútban, mert a jelenlétükre utaló jeleket találtak. Cumisüvegeket és pelenkákat, egy széket kötelekkel, és egy rögtönzött konyhát, a túszok ottani korábbi fogva tartásának nyomait találták meg az izraeli csapatok a Rantiszi gyermekkórház alatti alagútrendszerben.

“A Hamasz a kórház többi részétől elzárva kialakított egy helyet. Az egyik szobában fegyvereket találtak, a Hamasz fegyverraktárát, robbanóanyagokat, amelyek veszélyt jelentenek a környezetükre” – mondta Daniel Hagari szóvivő.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.