Izraeli tűzszerészek felrobbantották a Hamasz parlamentjét

Az izraeli hadsereg tűzszerészei felrobbantották a Hamasz iszlamista terrorszervezet törvényhozásának otthont adó épületet a Gázai övezet északi részén – jelentette a helyi média szerdán.

Az izraeli hadsereg tűzszerészei felrobbantották a Hamasz törvényhozó tanácsának épületét – a gázai parlamentet, két nappal azután, hogy a Goláni nevű kommandós egység elfoglalta.

A parlament üléstermében készített, majd az izraeli médiában nyilvánosságra hozott képen annak a Goláni zászlóaljnak a katonái láthatók izraeli zászlókkal a plenáris ülésteremben, akik negyvenegy harcosukat veszítették el az október 7-i Hamasz terrortámadásban, és az azt követő napokban, amikor kiszorították a terroristákat Izrael területéről.

Izraeli katonák a gázai parlamentben
Izraeli katonák a gázai parlamentben

Múlt csütörtök óta újabb tizennégy halottat azonosítottak a rendőrség különleges állomásán, ahol az áldozatok személyazonosságát földi maradványaik alapján próbálják megállapítani. Október 7. óta 859 civil áldozat nevét hozták nyilvánosságra.

- Hirdetés -

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.