Szolidaritási látogatást tett Izraelben Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök

Isaac Herzog, Izrael elnöke köszönti Frank-Walter Steinmeier német elnököt, 2023. november 26-án.
Isaac Herzog, Izrael elnöke köszönti Frank-Walter Steinmeier német elnököt, 2023. november 26-án. – Fotó: Amos Ben-Gershom / GPO

Izrael önvédelmi jogát hangsúlyozó szolidaritási látogatást tett Izraelben Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök vasárnap – közölte Jichák Hercog államelnök az X-en.

Jichak Hercog izraeli államfő Izrael Állam, az izraeli társadalom és a zsidó nép igaz barátjának nevezte, s megköszönte a német elnöknek izraeli látogatását, mely – úgy fogalmazott – az országaik közötti “szilárd szövetség szimbóluma”.

“Az október 7-én elkövetett, emberiség elleni bűncselekmények – globális és történelmi léptékű bűncselekmények – sebek Izrael és a nemzetek egész családjának testén” – mondta Hercog.

“A Hamasz szörnyű barbársága, a húszik az egész világ tengeri gazdasági útvonalait fenyegető kalózkodása, a Hezbollah működtette terrorizmus, amely nap mint nap megtámadja az izraeli állampolgárok otthonait – mindezek egy tábor részét képezik, amely mögött mindenki tudja, hogy Teherán áll, amely működteti, finanszírozza és támogatja ezt” – jelentette ki.

“Az a morális és etikai felelősség, amelyet Németország ebben az időben tanúsít, felelősség a szavakban és felelősség a tettekben Izrael és a zsidó nép biztonságáért, bárhol is legyen, példa és mérce a nemzetek egész családja számára” – hangoztatta az izraeli államfő, megköszönve Steinmeiernek és a német kormánynak az egyértelmű támogatását Izrael önvédelméhez.

A német szövetségi elnök megígérte Jeruzsálemben országa megingathatatlan támogatását és szolidaritását közös sajtótájékoztatójukon. Azt mondta, ez a támogatás és szolidaritás nem csupán arra terjed ki, hogy Izrael terror áldozatává vált.

“Szolidaritásunk az önmagát védelmező, az egzisztenciális fenyegetés ellen küzdő Izraelre is vonatkozik” – hangsúlyozta Steinmeier.

“Izrael még soha nem sebesült meg olyan mélyen, mint október 7-én. Az ország a létéért küzd. Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát és biztosítsa létét” – jelentette ki a szövetségi elnök.

“A Hamasz terrorszervezet soha nem érheti el kinyilvánított célját, Izrael megsemmisítését” – jelentette ki Steinmeier.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.