3 halott egy fegyveres merényletben Jeruzsálemben

3 halott egy fegyveres merényletben Jeruzsálemben

Lövöldözésben meghalt három izraeli Jeruzsálemben csütörtök reggel, 11-en pedig megsebesültek, a két merénylőt lelőtték – jelentette a helyi média csütörtökön. Nem sokkal később gázolásos merénylet történt Ciszjordániában.

Két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve Jeruzsálem egyik bevezető útjához hajtott, majd kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. Végül két biztonsági és egy fegyveres civil lelőtte őket.

Az izraeli mentőszolgálat szerint a merényletben életét vesztette három ember, hárman súlyosan, egy ember közepesen, ketten pedig könnyebben megsebesültek a buszmegállóban várakozók közül.

A hatóságok nyilvánosságra hozták a terroristák neveit is; a kelet-jeruzsálemi Cur-Baher lakónegyedben élő, 30 éves Ibrahim Namer, és 38 éves bátyja, Murad Namer. Mindketten az iszlamista Hamasz terrorszervezet tagjai voltak, és már ültek izraeli börtönben.

Nem sokkal később két katonát szándékosan elgázoltak Ciszjordánia északi részének egyik ellenőrző pontjánál a Jordán völgyében. A gázoló merénylőt lelőtték, a két, könnyebben megsérült tartalékos katonát orvosi ellátásra szállították.

Címkép: A jeruzsálemi terrortámadás helyszíne, ma reggel – Fotó: Ronen Zvulun / Reuters

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.