3 halott egy fegyveres merényletben Jeruzsálemben

3 halott egy fegyveres merényletben Jeruzsálemben

Lövöldözésben meghalt három izraeli Jeruzsálemben csütörtök reggel, 11-en pedig megsebesültek, a két merénylőt lelőtték – jelentette a helyi média csütörtökön. Nem sokkal később gázolásos merénylet történt Ciszjordániában.

Két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve Jeruzsálem egyik bevezető útjához hajtott, majd kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. Végül két biztonsági és egy fegyveres civil lelőtte őket.

Az izraeli mentőszolgálat szerint a merényletben életét vesztette három ember, hárman súlyosan, egy ember közepesen, ketten pedig könnyebben megsebesültek a buszmegállóban várakozók közül.

A hatóságok nyilvánosságra hozták a terroristák neveit is; a kelet-jeruzsálemi Cur-Baher lakónegyedben élő, 30 éves Ibrahim Namer, és 38 éves bátyja, Murad Namer. Mindketten az iszlamista Hamasz terrorszervezet tagjai voltak, és már ültek izraeli börtönben.

- Hirdetés -

Nem sokkal később két katonát szándékosan elgázoltak Ciszjordánia északi részének egyik ellenőrző pontjánál a Jordán völgyében. A gázoló merénylőt lelőtték, a két, könnyebben megsérült tartalékos katonát orvosi ellátásra szállították.

Címkép: A jeruzsálemi terrortámadás helyszíne, ma reggel – Fotó: Ronen Zvulun / Reuters

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.