Arie Zalmanovitz, a legidősebb elrabolt a Hamasz fogságában halt meg

A 86 éves Arie Zalmanovitz Nir Oz kibucból a Hamasz fogságában halt meg, miután október 7-én elrabolták a Gázai övezetbe. A múlt hónapban a Hamasz közzétett róla egy felvételt, azt állítva, hogy megölték. Ő volt a legidősebb a több mint 240 elrabolt közül.

A Nir Oz kibuc ma (pénteken) közzétett egy közleményt, amely szerint “Zalman 85 éves volt, a kibuc egyik alapítója. Két fia és öt unokája gyászolja. Arie egész életében a föld embere volt, aki mezőgazdasággal és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozott. A könyvek embere volt, a történelem és Izrael-ismeret területén nagy tudással rendelkezett. Emléke legyen áldott.”

Zalmanovitz Haifában nőtt fel, és a Hasomer Hacairban tanult. Múlt hónapban fia, Boaz az elraboltak szabadon bocsátásáért tartott demonstráción elmondta, hogy 1955-ben apját “nemzeti misszióba hívták”, és hozzáfogott a kibuc megalapításához – ahol gazdálkodó lett. “60 éven keresztül minden nap hajnali 4:30-kor kelt, és kiment szántani, vetni aratni. Még a legsötétebb években is, amikor nem volt mit enni, és akkor is, amikor a riadók és az aknavetők tíz másodpercet hagytak neki, hogy eljusson a biztonsági szobához, nem volt hajlandó elhagyni a kibucot. Apám nem a szavak embere. Edzett kezű és munkaruhás ember, és a kibucot élete küldetésének tekinti” – mondta akkor fia.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.