Meghalt az a civil, akit izraeli katonák lőttek le tévedésből, miközben ő is a Hamasz terroristáira tüzelt

Yuval Doron Castleman z”l

Izraeli katonák véletlenül lelőttek egy civilt, aki szembeszállt a Hamasz terrorszervezet fegyvereseivel, akik csütörtökön támadtak civilekre egy buszmegállóban, Jeruzsálemben – derült ki a helyi média pénteki tudósításából.

Csütörtökön halálos lövöldözés történt Jeruzsálemben, két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve a főváros egyik bevezető útjához hajtott, majd ott kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A merényletben hárman meghaltak és tizenegyen megsebesültek.

A támadást látva Yuval Doron Castleman 38 éves ügyvéd az autójából kiszállva a saját fegyverével tüzet nyitott a terroristákra, de közben a katonaság is a helyszínre ért és lelőtték, mert őt is támadónak vélték.

Yuval Doron Castleman felemelt kezekkel a merénylet helyszínén

A helyi média tudósítása szerint a férfi egy nappal a 38. születésnapja előtt belehalt súlyos sérüléseibe a kórházban.

A Hamasz által Izrael ellen október 7-én indított példátlan terrortámadást követően enyhítették a lakosságra vonatkozó szigorú fegyvertörvényeket Izraelben. A helyi média beszámolói szerint ezzel sikerült elérni, hogy lényegesen több civil hordja magánál legálisan megszerzett fegyverét.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.