Susan Sarandon elnézést kért antiszemita kijelentéseiért

Susan Sarandon elnézést kért antiszemita kijelentéseiért
Susan Sarandon – Fotó: Moritz Barcelona / Wikipedia

Elnézést kért Izrael- és zsidóellenes kijelentéseiért Susan Sarandon Oscar-díjas amerikai színésznő szombaton.

A művész a közösségi médiában megjelent bejegyzésében „szörnyű hibának” nevezte a november közepén egy New York-i palesztinpárti tüntetésen mondott szavait, amelyek többi között arról szóltak: „az a harag és gyűlölet, amit a zsidók az október 7-i mészárlás nyomán megtapasztalnak, csak ízelítő abból a bánásmódból, amit a muszlimok átélnek ebben az országban”.

A baloldali nézeteiről ismert színésznő elismerte, pontosan az ellenkezője igaz annak, amit állított, miszerint a zsidók számára a közelmúltig idegen volt az üldöztetés. Utalt az évszázadokon át tartó üldözésre, valamint az Európában zsidókat célzó népirtásra, és hozzátette, már megbánta „a valóság lekicsinylését”.

A színésznő szerint eredeti szándéka az volt, hogy kimutassa szolidaritását azokkal, akik a „bigottság” minden formája ellen küzdenek.

Susan Sarandon november 17-én New York belvárosában a palesztinok mellett és Izrael ellen tartott tüntetésen mondott beszédet
az összegyűlt tömeg előtt. Az elhangzottak nyomán az egyik meghatározó hollywoodi színészügynökség, az UTA bejelentette, törli ügyfelei közül a művészt, és a héten megerősítette, hogy Susan Sarandon már nem tartozik az általa képviselt színészek közé.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.