Miniszterelnöki szóvivő: Izrael mindent megtesz a gázai humanitárius segélyekért

Mark Regev, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője külföldi újságíróknak kijelentette, hogy Izrael gondoskodni fog a humanitárius segélyek Gázai övezetbe jutásáról – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a ynet.

Mark Regev kijelentette, hogy Izrael a harcok újraindulása után, a tűzszünet összeomlását követően is gondoskodni fog a humanitárius segélyek bejuttatásáról a Gázai övezetbe.

Regev visszautasította azt a vádat, hogy az izraeli hadsereg túl keveset tenne a Gázai övezet civil lakosságának védelme érdekében a harcok közepette. 

“Mindent megteszünk, hogy egyrészt különbséget tegyünk elkeseredett ellenségeink, a terroristák és a polgári lakosság között, másrészt a civilek védelme érdekében” – közölte Regev.

- Hirdetés -

“Csakis a Hamasz okozta a Gázai övezetben zajló háborút és a fegyverszünetet követően az ellenségeskedések kiújulását. Lakónegyedeket, kórházakat és mecseteket használ, hogy elrejtse katonai terrorgépezetét” – emelte ki az izraeli szóvivő.

“Izrael nem enged meg olyan helyzet fennmaradását, melyben a Hamasz terroristái a határon vannak” – utalt az ütközőzóna esetleges létrehozására a háború végén.

“A háború hosszú lesz, és nincs időbeli korlátja” – hangsúlyozta Mark Regev a Hamasz ellen az október 7-i terrortámadást követően indított harcokról.

Címkép: Mark Regev – Fotó: Tolga Akmen / POOL / AFP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.