Izrael 10 ezer tonna katonai felszerelést kapott a háború kezdete óta Amerikától

Izraeli páncélozott járművek
Fotó: a Honvédelmi Minisztérium

Páncélozott járművek, lőszerek, személyi védelmi felszerelések jöttek a szállítmányokkal.

Izrael 10 ezer tonna katonai felszerelést kapott a Gázai övezeti háború kezdete óta az Egyesült Államoktól – közölte szerdán az izraeli védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint az izraeli és az amerikai védelmi tárcák, valamint az izraeli hadsereg közös kezdeményezése keretében már kétszáz teherszállító repülőgép érkezett Izraelbe.

Eddig főleg páncélozott járművek, lőszerek, személyi védelmi felszerelések és orvosi eszközök jöttek a szállítmányokkal.

Az Egyesült Államok Izrael legfőbb szövetségese, és a Gázai övezeti háború kirobbanása óta többször megerősítette ezt, valamint azon meggyőződését is, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez. A hatalmas civil veszteségek hatására azonban Washington is a polgári lakosság hatékonyabb védelmét követeli a radikális iszlamista Hamasz terrorszervezet ellen hadat viselő Izraeltől.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.