A Vörös-tenger térségéből kilőtt föld-föld rakétát lőtt le az izraeli hadsereg

Egy huti rakéta indítása a héten – Fotó: HOUTHIS MEDIA CENTER / EPA

A Vörös-tenger térségéből izraeli területre kilőtt föld-föld rakétát lőtt le pénteken Izrael Arrow légvédelmi rendszere – közölte az izraeli hadsereg.

A hadsereg közleménye arra nem tért ki, pontosan honnan indították a rakétát.

A Jemen legsűrűbben lakott területeit ellenőrző, Irán-barát húszi síita lázadók november 19-e óta több hullámban indítanak robbanószerrel megrakott, pilóta nélküli repülőszerkezeteket és rakétákat a Vörös-tengeren haladó kereskedelmi hajók ellen, állításuk szerint válaszul a Gázai övezetben zajló izraeli offenzívára.

A jemeni húszi lázadók katonai szóvivője később pénteken azt közölte, hogy a szervezet ballisztikus rakétákkal lőtte Eilat izraeli várost.

- Hirdetés -

A szervezet „különleges célpontokat” támadott a városban, hogy kifejezze az izraeli háborúval és blokáddal szemben álló palesztin nép iránti szolidaritását – áll a Jahíja Szárea katonai szóvivő által kiadott és a húszik al-Masíra nevű televíziójában beolvasott közleményben, amely további hadműveleteket helyezett kilátásba izraeli célpontok ellen, amíg „be nem szüntetik az agressziót és fel nem oldják a palesztin nép elleni gázai blokádot”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.