A Ryanair váratlanul törölte izraeli járatait

Fotó: Bloomberg

A Ryanair fapados társaság váratlanul törölte az összes Izraelbe tartó és onnan induló járatát március és április hónapban. A Ben-Gurion Repülőtér menetrendjében továbbra is megjelennek a februárra tervezett járatok, de úgy tűnik, a jövőben törlésre kerülnek.

A Ryanair fapados társaság tegnap (hétfőn) este váratlanul törölte az összes Izraelbe tartó és onnan induló járatát márciusban és áprilisban. Ez azután történt, hogy a cég az elmúlt két hétben aktiválta néhány vonalát.

A repülőtéri hatóság megerősítette, hogy a társaság bejelentette a járatok törlését. A februárra tervezett járatok továbbra is szerepelnek a Ben-Gurion Repülőtér menetrendjében, de valószínűleg később törlésre kerülnek, az utasok értesítést és visszatérítést fognak kapni.

A Ryanair nem adott ki hivatalos közleményt, és nem adott magyarázatot lépésére.

Három európai fapados társaság – a Wizz Air, a Ryanair és az EasyJet – rendszeresen szerepel a hat legnagyobb izraeli tevékenységet folytató társaság listáján – az El Al, a Turkish Airlines és az Israel Air mellett. 2022-ben a három társaság teljes piaci részesedése körülbelül 19% volt, és együtt több mint 3,6 millió utast szállítottak a Ben-Gurionra és onnan.

WizzAir repülőgép
Fotó: Wikipedia

A nagy fapados légitársaságok – köztük a Ryanair – október 7-től törölték izraeli járataikat, és néhányuk csak most kezdi el korlátozott léptékű működését.

A Ryanair visszatért, hogy három célállomásról – Bécsből, Bergamóból és Münchenből – indítson járatokat Izraelbe. A Wizz Air bejelentette, hogy 2024 márciusától hat célállomásra – Londonba, Rómába, Krakkóba, Budapestre, Bukarestbe és Szófiába – repül, és minden célállomásra heti három járatot indít. A háború előtt hetente több mint 50 járatot üzemeltetett több mint 25 célállomásra. Az EasyJet még nem jelentette be, hogy visszatér Izraelbe.

Ha a fapados légitársaságok nem döntenek úgy, hogy hamarosan visszatérnek Izraelbe, akkor valószínű, hogy gépeiket más úti célokra irányítják, és a nyárra kevesebb Izraelben működő légitársaság marad. Emiatt a repülőjegyárak várhatóan emelkedni fognak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSTheMarker