Újabb három katona esett el a Gázai övezetben

A három elesett katona: Ziv Chen, Nathaniel Alkovi és Yair Cohen

A hadsereg nyilvánosságra hozta újabb három elesett katona nevét a Hamasz terrorszervezet elleni háború 130. napján, kedden. Zsidó telepesek palesztinok járműveit gyújtották fel Ciszjordániában.

Az izraeli hadsereg (IDF) egy 36, egy 30 és egy 27 éves tartalékos katona halálát jelentette be kedd reggel. Egy épületben elrejtett pokolgép végzett velük hétfőn Han-Junisztól keletre. Két további tartalékost súlyosan megsebesített a robbanószerkezet.

Az IDF szóvivőjének tájékoztatása szerint a Gázai övezetben működő katonai erők az elmúlt napon a Hamasz negyven tagját ölték meg. Emellett Han-Junisz körzetében fekvő házakban felrobbantottak két lőszerraktárat.

Katonák Han-Junis körzetében, tegnap – Fotó: IDF

Az izraeli külföldi hírszerző szervezet, a Moszad főnökének vezetésével kedden tárgyalódelegáció indul Egyiptomba a Gázai övezetben fogva tartott túszok kiszabadítását célzó tárgyalásokra.

A közvetítőkkel folyó megbeszélésen részt vesz William Burns, az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségének (CIA) vezetője, Muhammad bin Abdul Rahman Al Szani katari miniszterelnök és Abbasz Kamal, az egyiptomi hírszerzés vezetője.

A Palesztin Nemzeti Hatóság Ramallahban működő egészségügyi minisztériumának jelentése szerint az izraeli biztonsági erők lelőtték a húsz éves Muhammad Serif Szalmit Kalkiliában, Ciszjordánia északi részén.

A Haaretz című újságnak azt jelentette egy biztonsági vezető, hogy mintegy húsz telepes palesztinok járműveit gyújtotta fel és köveket dobált palesztinokra a Jichar nevű izraeli telep melletti palesztin falvakban. A palesztin vörösfélhold bejelentette, hogy egy 20 éves férfi és egy 16 éves fiú lövöldözésben megsebesült Aszira al-Kablia faluban.

Az egyik felgyújtott autó Jichar közelében

Izrael északi, libanoni határvidékén hat rakéta becsapódását észlelték lakatlan területen. Az IDF jelentése szerint Izrael a Hezbollah dél-libanoni célpontjait támadta, a légierő csapást mért Tallusza térségében, korábban pedig aknavetőkkel lőttek egy Hezbollah-megfigyelőállomást Hijam közelében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.