Az izraeli hadsereg elfogta a Hamasz sok terroristáját a Nasszer kórházban

Felvétel a Nasszer kórházból, amelyet tegnap terjesztettek a közösségi hálózatokon tegnap – Fotó: @MOHAMMEDHARAR2 / INSTAGRAM

Az izraeli hadsereg titkosszolgálati információk alapján elfogta a Hamasz palesztin iszlamista terrorszervezet számos fegyveresét a han-juniszi Nasszer kórházban, a Gázai övezet déli részén, köztük húsz olyat, aki részt vett az izraeli települések elleni október 7-i terrortámadásban – jelentették be pénteken hivatalosan.

A kórház átkutatásakor találtak olyan gyógyszereket, amelyeken a Hamasz által túsznak elhurcolt izraeliek közül néhánynak a neve szerepel. Ennek amiatt lehet jelentősége, hogy az Izrael és a Hamasz között katari és amerikai közvetítéssel megkötött megállapodás keretében a Gázai övezet civil lakosságának bejuttatott gyógyszersegélyből az izraeli túszoknak is kapniuk kell.

A kórházban talált fegyverek egy része – Fotó: IDF

A Hamasz felügyelte gázai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy a Nasszer kórházban négy beteg meghalt áramhiány miatt. Leálltak a generátorok, és ez az intenzív osztályon lélegeztetőgépre kapcsolt betegek, illetve az inkubátorba tett koraszülöttek életét veszélyezteti.

Joav Galant izraeli védelmi miniszter pénteken azt közölte, hogy Izrael birtokába került titkosszolgálati információk szerint az ENSZ palesztin segélyszervezetének, az UNRWA-nak több mint harminc alkalmazottja vett részt az október 7-i terrortámadásban, és segédkezett izraeli túszok Gázába hurcolásában.

Közülük tizenkét palesztin nevét és fényképét, köztük az UNRWA iskoláiban oktató tanárok nevét nyilvánosságra hozta az izraeli hadsereg, és Galant bemutatta ezeket a külföldi újságíróknak tartott tájékoztatóján.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.