Az izraeli válogatott barátságos mérkőzést játszik Debrecenben a magyar válogatott ellen

Az izraeli válogatott a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójából elhalasztott, az I csoportban játszott Izrael - Svájc mérkőzés kezdete előtt a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 15-én. MTI/Vasvári Tamás
Az izraeli labdarúgó válogatott a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 15-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Izrael lesz Málta helyett a magyar válogatott utolsó felkészülési ellenfele a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos közleménye szerint a június 8-i mérkőzést tervek szerint Debrecenben rendezik meg.

Az izraeli csapat számára ez a felkészülési mérkőzés rendkívüli fontossággal bír, hiszen márciusban pótselejtezőt játszanak, ahol eldől, hogy kijutnak-e a németországi kontinensviadalra. Az izraeliek tehát komolyan veszik a felkészülést, és a magyar válogatott lesz az utolsó próbatételük az Eb előtt.

A magyar válogatott június 4-én Dublinban találkozik Írországgal, majd ezt követően Izraellel játszik utolsó felkészülési mérkőzését. A csoportkörben Magyarország a skótokkal, a svájciakkal és a házigazda németekkel találkozik a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon.

Az izraeli csapat számára a magyarok elleni mérkőzés tehát kiváló lehetőség lesz a felkészülésre és az utolsó finomhangolásra a pótselejtező előtt. Mindkét csapatra komoly kihívások várnak az előttük álló tornán, és a felkészülési meccsek kulcsfontosságúak lehetnek a sikerességük szempontjából.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.