Uszító posztok

Mohamed Hadid 2023. szeptember – Fotó: Jordan Strauss / Invision / AP

„Ez Biden háborúja a palesztin nép ellen. A bíróságra fog kerülni az összes cionista bűnözővel együtt. Úgy fogjuk őket levadászni, ahogy ők tették a nácikkal” – ezek a mondatok nem mástól, mint Mohamed Hadidtól, az Egyesült Államokban élő, palesztin származású ingatlanmogultól származnak. Azon kívül, hogy a kijelentései alapvetően hamisak, még több baj is van velük.

Arra szót sem érdemes vesztegetni, hogy a háborút ki és mikor kezdte, a Hadid-klán ugyanis sem most, sem a múltban nem vett tudomást a tényekről. Az ékesszólásban és uszításban elöljáró Mohamed, és két lánya, Gigi és Bella heti rendszerességgel posztolnak antiszemita, anticionista és gyűlölködő tartalmakat különböző felületekre. Az apa a fenti mondatok mellett egy olyan kommentet is megosztott, amelyben egy nő a szokásos, Izraelt népirtással vádoló mondatok mellett egyszerűen kijelenti „b..sszuk Izraelt, amíg világ a világ”. Nem sokkal az október 7-i terrortámadások után Mohamed Hadid egy olyan posztot tett közzé, amelyben párhuzamot vont a náci Németország és Izrael között.

A magukat modellkedésből fenntartó lányai sem estek messzebb a fától, Bella október 7-e után azt állította, hogy Izrael nem ország, hanem gyarmatosító hatalom. Nővére, Gigi sok, a palesztinokat támogató poszt mellett azt is kijelentette, hogy Izrael az egyetlen ország, ami gyerekeket tart hadifogságban.

Az egész számomra felvet pár érdekes kérdést. Először is, ha a Hadid-família ennyire a szívén viseli a palesztin nép szenvedéseit, és ilyen bátran kiáll a terroristák mellett, akkor ezt miért New Yorkban teszik? Miért nem vándorolnak vissza szeretett országukba, és tesznek valamit a posztoláson kívül?

És belegondoltak-e abba, hogy az általuk támogatott terroristák mit tettek, mit tennének a Gigihez és Bellához hasonló lányokkal Gázában? Hol lehetne magamutogató ruházatban fotózkodni, az internetre posztolni, vagy úgy egyáltalán, nőként a hangjukat hallatni?

A Hadid lányok rendszeresen eltüntetik az uszító posztokat, néha még elnézést is kérnek. Mohamed azonban ezzel a kijelentésével még messzebb ment: nemcsak, hogy hazugságokat terjeszt, de emberölésre is buzdít. Kérdés, milyen következményekkel néz majd szembe miatta. Sajnos a legvalószínűbb, hogy semmilyenekkel.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.