Nyolcvannyolc évesen lett életében először édesapa egy jeruzsálemi rabbi

Nyolcvannyolc évesen lett életében először édesapa egy jeruzsálemi rabbi
A 88 éves Tzvi Kushlevsky rabbi, egy jeruzsálemi jesiva tisztelt feje és újdonsült apája – Fotó: Walla!

Nyolcvannyolc éves korában életében először apa lett egy jeruzsálemi rabbi, akit ezért Ábrahám ősatyához hasonlítanak Izraelben.

Cvi Kuslevszki, egy jeruzsálemi ultraortodox rabbi 88 évesen vehette először kézbe saját gyermekét, akit 56 éves második felesége hozott a világra. Az izraeli ultraortodox, haredi média beszámolója szerint a tekintélyes rabbi egy jeruzsálemi jesiva, vagyis vallási iskola vezetője.

A kisfiú a jeruzsálemi Hadassza kórházban jött világra, s születését hatalmas ünneppel fogadták apja jesivájában a tanítványok. Az idős rabbi hat éve, 82 évesen megözvegyült, majd nem sokkal később újranősült; egy ötven éves nővel állt a hüppe alá.

A Behadaré Haredim nevű ultraortodox hírportál kiszámolta, hogy amikor elsőszülött fia tizenhárom évesen eléri a férfivá avatás szertartását, a bar micvót, akkor édesapja már a 101. születésnapját ünnepelheti.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.