Késes támadás ért izraeli biztonsági erőket, a merénylőt lelőtték

A késelés helyszíne ma – Fotó: MDA

Jeruzsálem déli bejáratánál egy palesztin merénylő megkéselt két, útellenőrzést végző izraeli biztonságit szerda reggel, a támadót lelőtték.

A rendőrség beszámolója szerint a merénylő Jeruzsálem déli bejáratánál, a 60-as úton felállított útellenőrző pontnál késelt meg két biztonságit, egy 25 éves férfit, és egy 20 éves nőt. Egyikük közepesen súlyos, másikuk enyhe sérülést szenvedett – közölte az izraeli mentőszolgálat.

A közeli al-Kadarban élő, elektromos kerékpáron érkező, mindössze 15 éves késelőt a helyszínen lelőtték. Ennél az ellenőrző pontnál tavaly novemberben is volt egy, 20 éves izraeli katona halálát okozó terrortámadás.

A késelés helyszíne az ellenőrzőpontnál, ma – Fotó: Olivier Fitosi

A Palesztin Nemzeti Hatóság ramallahi egészségügyi minisztériumának jelentése szerint éjjel négy palesztin vesztette életét izraeli biztonságiakkal kitört harcokban Ciszjordániában. Egy 16 és egy 23 éves palesztint Jeruzsálem közelében, Givat Zeev telepesváros mellett, további kettőt pedig Dzseninben, Ciszjordánia északi részén lőttek le a biztonsági erők. Givat Zeevnél hárman közepesen súlyosan megsebesültek. Az izraeli rendőrség szerint ott öt palesztin Molotov-koktélt próbált dobni az elhaladó járművekre, és a határőr rendészek ezért lőttek rájuk.

Az elmúlt napon az izraeli hadsereg (IDF) szóvivőjének jelentése szerint egy izraeli kommandós egység tűzharcot folytatott, és megsemmisített a Gázai övezet déli részén egy iszlamista fegyveres osztagot, akik elbarikádozták magukat Han-Junisz egyik lakónegyedében.

Izraelben szerda reggel is volt a Libanonból érkező rakétákra figyelmeztető légiriadó az ország északi határánál. Dél-Libanonban, az izraeli határhoz közeli Nakurába vezető úton dróntámadás ért egy járművet a libanoni síita Hezbollah terrorszervezet al-Manar nevű hírcsatornájának beszámolója szerint.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.