Netanjahu, a háború hosszabbításának mestere

Netanjahu katonákkal
Fotó: Kobi Gideon / GPO

Yehuda Lukacs professzor írja a Facebook-oldalán:

A válasz azoknak, akik még mindig azon töprengenek, hogy miért akadtak el a tárgyalások, és miért nem engedték szabadon a túszokat: mindennek egyetlen oka van – Benjamin Netanjahu.

Stratégiája a háború meghosszabbítása, ameddig csak lehetséges. Miért? Mert ha a háború véget ér, akkor Netanjahunak vállalnia kell a felelősséget október 7-ért, és menesztik.

Netanjahu úgy véli, hogy egyetlen mentőöve Trump újraválasztása lesz, ezért ki kell húznia 2025 januárjáig.

Ha egy túsz- és tűzszüneti megállapodás születik, akkor az azért kapott elismerés nagyrészt Bidené lesz, aki megpróbálja kihasználni ezt a teljesítményt az újraválasztási kampányában. Netanjahu nem hajlandó növelni Biden esélyeit a novemberi győzelemre.

A Netanjahu és Biden közötti jelenlegi vita az amerikaiak szavazásáról a Biztonsági Tanácsban a gázai fegyverszünetről történt voksoláson valójában nem a szavazásról vagy a Rafah elleni támadásról szól. Netanjahu rejtett üzenetéről van szó az amerikai zsidóknak: „nem bízom Bidenben, szavazz Trumpra”.

Netanjahu immár nem hivatalos tagja lett Trump újraválasztási kampánycsapatának.

A gázai háborút most Washington DC-ben vívják.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSFacebook