Megtalálták és Izraelbe szállították egy halott túsz holttestét a Gázai övezetből

Egy dátum nélküli fotó Elad Katzirról, mielőtt terroristák rabolták el 2023. október 7-én. Holttestét 2024. április 5-én egy IDF rajtaütésben hozták ki Gázából, miután a Palesztin Iszlám Dzsihád terroristái a fogságban meggyilkolták. – Fotó: Facebook

Az izraeli hadsereg megtalálta a Hamasz radikális iszlamista palesztin szervezet tavaly októberi támadása során túszul ejtett egyik izraeli férfi holttestét a Gázai övezetben, és már Izraelbe is szállították őt – közölte a hadsereg sajtószolgálata szombaton.

A 47 éves Elad Kacirt október 7-én hurcolták el más izraeli túszokkal együtt. Az izraeli hadsereg közleménye szerint a fogságban ölték meg az Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagjai.

Később Jakov Livne, Izrael varsói nagykövete közölte, hogy a férfi izraeli-lengyel kettős állampolgár volt. A lengyel külügyminisztérium részvétét fejezte ki az X közösségi platformon Kacir hozzátartozóinak és barátainak.

A holttestet, amelyet Han-Junisz város közelében találtak meg hírszerzési adatok alapján, Izrael területére vitték, ahol igazságügyi szakértők, valamint a hadsereg és a titkosszolgálatok képviselői jelenlétében azonosították.

A hadsereg közölte: Elad Kacirt az Iszlám Dzsihád fegyveres támogatói rabolták el a Gázai övezet határához közel fekvő Nir Oz kibucból. A támadás során apját, Avrahamot megölték, anyját, Hannát pedig túszul ejtették, majd tavaly november 24-én szabadon engedték a hat hónapos háború eddig egyetlen fegyverszünete keretében.

Elad Katzir – Fotó: Facebook
Gadi Mozes (b) és Elad Katzir túszok a Palesztin Iszlám Dzsihád által 2023. december 19-én közzétett videóban. – Fotó: képernyőkép / X

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.