Netanjahu: egyetlen lépésre vagyunk a győzelemtől

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt közölte a kormány vasárnapi ülésének kezdetén, hogy egyetlen lépésre van a győzelem a Hamasz elleni háborúban, és a terrorszervezet akadályozza a megállapodást.

Netanjahu a kormányülés elején közölte, hogy fél év telt el a háború kezdete óta, és kijelentette, hogy az eredmények nagyszerűek.

Utalt rá, hogy 133, a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz még mindig fogságban van. “Nem Izrael, hanem a Hamasz akadályozza a megállapodást” – hangoztatta.

“Szélsőséges követeléseinek célja, hogy érintetlenül fennmaradjon a háború befejezésével. Hogy képes legyen túlélni, és talpra állni, veszélyeztetni állampolgárainkat és katonáinkat” – tette hozzá.

“A behódolás a Hamasz követeléseinek lehetővé tenné számára, hogy ígérete szerint újra és újra megpróbálja megismételni az október 7-i bűnöket. A Hamasz azt reméli, hogy a kívülről és belülről érkező nyomás arra készteti Izraelt, hogy megadja magát ezeknek a szélsőséges követeléseknek. Ez nem fog megtörténni. Izrael kész az egyezségre, Izrael nem hajlandó megadni magát” – állította.

Izraelben “az emberek abszolút többsége egységes abban, hogy a győzelemig kell folytatni a harcot” –vélekedett a kormányfő.

Főkép: Olivier Fitoussi

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.