Az izraeli hadsereg műveletet indított a Gázai övezet közepén

IDF-erők a Gázai övezet közepén, ezen a héten – Fotó: IDF

Az izraeli hadsereg (IDF) hadműveletet indított a Gázai övezet középső részén az Hamasz iszlamista terrorszervezet ellen – jelentette be a katonai szóvivő csütörtökön

Az IDF szerint szerda este kezdték az új katonai hadműveletet, melynek célja a Hamasz tagjainak megölése és a szervezet infrastruktúrájának megsemmisítése.

A szárazföldi erők bevonulása előtt a légierő több tucat célpontot támadott az övezet közepén. A gázai palesztin média halálesetekről és sebesültekről számolt be a Gázai övezet központjában fekvő Nuszeirat menekülttáborban, ahol egy iskolát és egy lakóépületet céloztak a légierő egységei.    

Az IDF közölte, hogy pontos hírszerzési útmutatások alapján hajtották végre az akciót, melyek számos terrorista infrastruktúra és fegyveres jelenlétét jelezték a térségben.

Megfigyelések alapján meghatároztak több rakétaindító állást, és a haditengerészet erői támadásokat hajtottak végre a Gázai övezet közepének tengerparti területe irányában, hogy ezzel segítsék az ottani harcosokat.

Várhatóan több napig fog tartani az övezet közepén a hadművelet, melynek célja a térséget kettéválasztó folyosó déli kibővítése. A katonák eddig nem ütköztek ellenállásba, és világossá tették, hogy a szárazföldi erők maguk nem lépnek be az ott fekvő Nuszeirat és Bureidzs menekülttáborba.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.