Amikor az épeszű ember csomagolni kezd

A katonai vezérkar

Mai hír: “קודם רפיח. אחר כך חיזבאללה. אחר כך איראן”, אומר שר בממשלה לגבי העתיד הצפוי – vagyis: Először Rafah, aztán a Hezbollah, utána Irán – mondta Izrael jövőjéről az egyik miniszter.

Ez az a pillanat, amikor Izraelben az épeszű ember csomagolni kezd. A telisdeteli jobboldali – ultraortodox kormány ámokfutása soha véget nem érőnek tűnik. Túszalku és a háború gyors, politikai eredményeket elérő lezárása helyett az örök háborút választják, hogy elkerüljék a választásokat, bukásukat, a felelősségre vonást az október 7-i katasztrófáért.

Úgy tűnik, nincs aki megállítsa őket, az izraeliek belefáradtak, belefásultak a kabinet elleni harcba, hiába akar több mint 70 százalékuk gyors választásokat elküldésük érdekében. A háború fiaink-lányaink életét – és Irán és a Hezbollah esetében a saját életünket – veszélyezteti, tönkreteszi a gazdaságot, a szakadékba, talán a teljes megsemmisülésbe taszítja Izraelt.

Eljött az a pillanat, amikor mindannyiunknak döntenünk kell sorsunkról, és gyermekeink sorsáról. Menjünk, vagy maradjunk. Mi szerencsések vagyunk, van európai útlevelünk.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.