Újra megnyitják az 1-es terminált a Ben Gurion repülőtéren

Izraelben a nyári forgalomnövekedésre számítva ismét megnyitják a régi, 1-es terminált a Tel-Aviv melletti Ben Gurion repülőtéren – jelentette a helyi reptéri hatóság hétfő reggel.

A vártnál korábban, már május 27-én megnyitják a belföldi, június 2-án pedig a nemzetközi járatok számára a hónapok óta üzemen kívül helyezett régi, kisebb terminált.

Az Izrael és a Hamasz palesztin terrorszervezet közti fegyveres konfliktus és az utasszám meredek zuhanása miatt több mint hét hónapja bezárták a repülőtér ezen részét, de a következő hónapokban ismét mintegy ezerkétszáz repülőjárat indulhat róla, és havonta mintegy 200 000 utas haladhat át rajta.

A hadműveletek intenzitásának csökkenésével és az Izrael középső része elleni rakétatámadások megszűnésével ismét megnövekedett az utasforgalom, ezért már márciusban bejelentették a régi, az utóbbi években főként a fapados légitársaságokat kiszolgáló terminál ismételt üzembe helyezését.

Eredetileg június 1-től tervezték, de néhány nappal előrehozták az újranyitást. Ismét járni fog a terminálok közti, és a reptéri vasútállomáshoz eljuttató díjmentes transzfer buszjárat, nyitva lesz a terminál melletti parkoló és a taxiállomás is.

Főkép: Az 1-es terminál a Ben Gurionon – Fotó: Uzi Bachar

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.