Újabb négy izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg

Újabb négy izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg

Újabb négy, tavaly október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg hétfő este.

Nir Oz kibucból számoltak be a nyolcvanéves Joram Mecger, a nyolcvanéves Hajim Peri és a nyolcvanöt éves Amiram Cooper haláláról, akiket a Hamasz palesztin terrorszervezet december 18-án még egy fogságban felvett videón szerepeltetett.

Az ötvenegy éves, Nirim kibucból elrabolt Nadav Poplevel is életét vesztette az október 7-e óta tartó fogságban, noha róla a Hamasz egy hónappal ezelőtt még közzétett egy videófelvételt.

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy mind a négyen hónapokkal ezelőtt vesztették életüket, miközben az izraeli katonák Han-Juniszban harcoltak az iszlamista fegyveresek ellen.

Daniel Hagari szóvivő megígérte, hogy a hadsereg alaposan kivizsgálja a túszok halálának körülményeit. “Tudom, hogy nehéz kérdések merülnek fel a haláluk körülményeivel kapcsolatban. (.) Minden lehetőséget megvizsgálunk, és az eredményeket a lehető leghamarabb bemutatjuk, először a családoknak, majd a köznek. Átláthatóan bemutatjuk a megállapításokat, ahogy eddig is tettük” – mondta Hagari hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Az elhurcoltak családjainak főhadiszállásán kijelentették, hogy az áldozatok “fogságban elkövetett meggyilkolása szégyenteljes, és a korábbi túszalkuk elszalasztásának következményeit jelzi”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.