“Szégyellem magam írnek nevezni”

Emily Hand és apja, Thomas Hand találkozása a Hamasz terroristák fogságából kiszabadítva, november 25. – Fotó: IDF / Reuters

“Egész életemben büszke voltam arra, hogy ír vagyok, és ezt elmondtam a környezetemnek. Már nem vagyok olyan büszke. Szégyellem magam, és szégyellem írnek nevezni magam” – mondta Hand.

“Az ír hatóságok részesei voltak Emily kiszabadítási folyamatának. Mindent tudnak, mindent, amit a Hamasz tett. Látták a terroristák GoPro kameráinak a felvételeit. Szóval itt van a jutalmuk, az ország elismerése. Kedves tőlük” – tette hozzá Hand gúnyosan.

Írország kijelentette, hogy álláspontja az izraeli-palesztin konfliktus békés megoldására törekszik.

“Imádkozunk, hogy ez megtörténjen, és hogy minden véget érjen. Nekik (a Hamasznak) csak át kell adniuk a túszokat, és a háborúnak vége” – mondta Hand.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozott Thomas Hand, a 8 éves ír-izraeli Emily Hand apja, akit a Hamasz palesztin terroristacsoport október 7-i Izrael elleni támadása után halottnak nyilvánítottak, majd később megerősítették, hogy a Gázai övezetben fogva tartott túszok egyike.

Hand elmondta, hogy szülőföldje, Írország nagyban hozzájárult a lánya kiszabadításához. De erős bírálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ír kormány elismeri a palesztin államot.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.