Magyarország–Izrael: 3-0

Kerkez Milos (j) és az izraeli Eli Dasa a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án – Fotó:
Kerkez Milos (j) és az izraeli Eli Dasa a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án – Fotó: Derencsényi István / MTI

A jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte szombaton az izraeli csapatot a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

A magyar válogatott jövő szombaton kezdi meg szereplését a németországi Eb-n, amikor Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik.

Barátságos mérkőzés:

Magyarország-Izrael 3-0 (3-0)

—————————–

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19 900 néző, v.: Cláudio Filipe Ruivo Pereira (portugál)

gólszerzők: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)

sárga lap: Sallai (32.), Kleinheisler (59.), Ádám (92.), illetve Gordana (52.)

Magyarország:

————-

Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.)

Izrael:

——-

Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)

I. félidő:

———-

11. perc: Bolla ívelt be jobbról a hosszú kapufánál helyezkedő Varga Barnabás irányába, a Ferencváros csatára pedig fejjel hozta helyzetbe az érkező Sallait, aki hat méterről a hosszú sarokba passzolta a labdát (1-0).

19. perc: Szoboszlai és Bolla jobb oldali passzolgatását követően utóbbi nagyszerű testcsellel tartotta meg a labdát a védőjével szemben, majd az ötös sarkáról a túloldalon érkező Varga elé centerezett, akinek csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba (2-0).

22. perc: Sallai nagyszerű jobb oldalról érkező beadását bólintotta az izraeli kapuba a hosszú oldalon érkező Varga (3-0).

A Puskás Arénánál jóval kisebb, “cserébe” viszont családiasabb hangulatú Nagyerdei Stadion a kezdősípszóra gyakorlatilag megtelt. A magyarok kezdő tizenegyének bevonulását hatalmas üdvrivalgás kísérte, a B közép pedig piros-fehér-zöld zászlókat lobogtatott.

A kora esti időpont ellenére 30 Celsius-fok körüli hőség fogadta a játékosokat a pályán, de az már a középkezdésnél látszott, hogy a magyarok elsősorban a támadásokkal akarnak foglalkozni ezen a mérkőzésen. Alig hat percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Szoboszlai remek egyéni megmozdulás után elhúzott a jobb oldalon, centerezését pedig látványos mozdulattal vágta a keresztlécre Varga Barnabás. Ezt megelőzően az izraeliek is veszélyeztettek egy alkalommal, de a védelemnek kisebb bizonytalankodás után sikerült felszabadítania.

Negyedóra sem telt el és megszerezte a vezetést a magyar válogatott, amely igyekezett óvni a labdát, ugyanakkor Sallai és Szoboszlai is kifejezetten szabadon futballozhatott, ez pedig többször is megzavarta az ellenfelet. Kisvártatva már két gól volt a hazai előny, sőt, a harmadik magyar találatra is csupán néhány percet kellett várniuk a drukkereknek: Varga Barnabás három perc alatt duplázott és megnyugtatóvá tette a vezetést.

A közönség a 27. percben Marco Rossit kezdte el éltetni, melyet a szövetségi kapitány a technikai zónán belülről néhány intéssel és a szurkolók megtapsolásával köszönt meg. A hőség miatt elrendelt ivószünetben az izraeliek hármat is cseréltek, a magyaroknál pedig a jobb combját fájlaló Stlyes helyett érkezett Kleinheisler.

Fordulás után a cserékkel felfrissített magyarok továbbra is kreatívan játszottak, a csapatkapitány Szoboszlai viszont a combját fájlalva cserét kért az 56. percben, az orvosi stáb pedig – még a pályán – ápolta is a Liverpool légiósát. A cserék pályára lépésével megváltozott a meccs képe, Izrael felbátorodott és többször veszélyeztetett, gólt azonban nem kapott a hazai együttes. A hajrában ismét a magyar válogatott játszott fölényben, Nagy Zsolt a kapufát is eltalálta egyszer, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.