Két katona meghalt és hét megsebesült egy mentőhelikopter lezuhanásában Rafiahban

A helikopter lezuhanásának helyszíne a Gázai övezet déli részén, ma – Fotó: A szerzői jogi törvény 27A. szakasza alapján

Két katona halt meg ma éjjel (szerda), és további hét katona különböző fokú sérüléseket szenvedett, amikor lezuhant egy 669-es egység személyzetét szállító helikopter Rafiah környékén, miközben sebesültet mentettek. A Cahal még nem engedélyezte a nevek nyilvánosságra hozatalát. A hadsereg közölte, hogy a Yasur helikopter a föld közelében zuhant le, és kizárták, hogy lövöldözés okozta volna az esetet. A légierő parancsnoka utasítást adott egy vizsgálóbizottság felállítására, hogy kiderítsék a műszaki hiba okát, amely a lezuhanáshoz vezetett.

A hadsereg szerint az eset éjfél körül történt, amikor a helikopter éppen leszállás közeli helyzetben volt egy ideiglenes bázison (védett terület) Rafiah térségében, hogy evakuáljon egy katonát, aki megsérült a harcok során. A helikopteren tartózkodó összes katona megsérült. A Cahal hozzátette, hogy a személyzet nem küldött vészjeleket, és a helikopter lezuhanása miatt felfüggesztették a Yasur helikopterek gyakorlati repüléseit azok átvizsgálása érdekében.

Ez az első légi baleset a Cahalban a Gázai övezet körüli háború kezdete óta. Október 7-én egy Cahal helikopter, amely az ejtőernyős dandár 890-es zászlóaljának katonáit szállította harcra Alumim kibuc közelébe, szintén támadás áldozata lett. A fedélzeten lévő összes katona le tudott szállni a helikopterről röviddel azelőtt, hogy a terroristák páncéltörő rakétát lőttek volna rá, és nem történt személyi sérülés.

Főkép: A helikopter lezuhanásának helyszíne a Gázai övezet déli részén, ma – Fotó: A szerzői jogi törvény 27A. szakasza alapján

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.