2024. október 3., csütörtök, a háború 363. napja


00:00

Véget értek a csütörtöki jelentések

Pénteki jelentések >>


23:13

Arab médiák: Az izraeli hadsereg kétszer hajtott végre légitámadást Dahieh-ben, Bejrútban


22:58

Izraeli hadsereg: Ma mintegy 230 rakétakilövést észleltünk Libanonból


22:54

Izraeli hadsereg: A hét elején megöltük a Hezbollah rakétapontossági projektjének egyik vezetőjét

Az izraeli hadsereg közölte, hogy a hét elején légicsapásban megölte Mohamed Juszef Aniszit, a Hezbollah rakétapontossági projektjének egyik vezetőjét Bejrút térségében. A hadsereg szerint Aniszi több mint 15 éve csatlakozott a Hezbollahhoz, gépészmérnök szakértő volt, és az egyik legfontosabb tudásközpontot képviselte a szervezetben.


22:34

Az izraeli hadsereg: Vadászgép hajtott végre támadást Tulkaremben; A rammallahi egészségügyi minisztérium: 14 halott


22:10

Az izraeli hadsereg szóvivője: Mintegy tíz rakétakilövést észleltek a Haifai-öböl és a nyugat-galileai térség felé, néhányat elfogtak, néhány nyílt területen csapódott be

Elfogás a Haifai-öböl felett, ma este – Fotó: Ammar Awad / Reuters

22:04

A G7-országok határozottan elítélik az iráni rakétatámadást; „Sürgős tűzszünet szükséges a Gázai övezetben”

A G7-országok közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben határozottan elítélték az iráni rakétatámadást Izrael ellen, és mély aggodalmukat fejezték ki a közel-keleti biztonsági helyzet romlása és a libanoni események miatt. A G7 hangsúlyozta a Gázai övezetben történő azonnali tűzszünet és az összes túsz feltétel nélküli szabadon bocsátásának szükségességét.


21:49

Légiriadó volt a Krajot és Akkó környékén; MDA: Nem érkezett jelentés sérültekről


21:48

Izrael ENSZ-nagykövete a CNN-nek: Ha a diplomácia kudarcot vall, minden lehetőséget mérlegelünk Iránnal kapcsolatban

Izrael ENSZ-nagykövete, Dany Danon, a CNN-nek adott interjúban kijelentette, hogy Izraelnek számos lehetősége van Iránnal kapcsolatban, és ha a diplomácia kudarcot vall, mindet mérlegelni fogják. „Amikor tudjuk, hogy Irán nukleáris képességeket épít, mennyi ideig kell várnia a Nyugatnak? Erősek vagyunk, elszántak vagyunk, és ezt hamarosan meg fogjuk mutatni Iránnak” – tette hozzá.


21:17

Arab médiák: Az izraeli légierő ismét több alkalommal támadta a Dahieh negyedet Bejrútban


20:35

Közzétettek egy felvételt, amelyen az egyik mecset látogatója értesíti a rendőrséget a jáfói terrortámadásról

A rendőrség közzétett egy 100-as segélyhívó felvételt, amelyben az egyik jaffói mecset közelében lévő támadásról jelentést tevő személy hallható. Egy másik hívás is érkezett a mecsetből. „A mecsetben jelenlévők hívták a rendőrséget, és jelentették az eseményeket” – áll a rendőrségi közleményben. A támadók a mecsetbe léptek a támadás előtt, és figyelmeztették a jelenlévőket, hogy ne hagyják el a helyet. Itamar Ben-Gvir közbiztonsági miniszter kijelentette, hogy ha bebizonyosodik, hogy a mecset imádkozóinak köze volt a támadáshoz, a mecsetet le kell rombolni.


20:13

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy a 21 éves Ben Zion Falach százados, az ejtőernyős dandár harcosa tegnap elesett a dél-libanoni harcok során

Ben Zion Falach – Fotó: Cahal

Halálával kilencre nőtt az IDF áldozatainak száma a dél-libanoni Hezbollah elleni szárazföldi offenzívában.


20:02

Légiriadó volt Kirjat Smona környékén


19:42

Halevi az északi határon: Nem engedjük meg a Hezbollahnak, hogy visszatérjen a határ közelébe, a támadások folytatódni fognak


19:29

Iraki Iszlám Ellenállás: Mi vállaljuk a felelősséget a déli régióban elfogott drón kilövéséért


19:09

Az orosz külügyminiszter-helyettes találkozott Izrael moszkvai nagykövetével

Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes találkozott Simona Halperin izraeli nagykövettel Moszkvában. Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint a felek a közel-keleti helyzetről tárgyaltak, beleértve a Gázai övezet és Libanon eseményeit. A találkozó részleteiről nem közöltek további információkat.


19:07

Arab médiák izraeli támadásról számoltak be a bejrúti Dahieh negyedben


19:04

A Libanonból kilőtt rakéták száma éjfél óta meghaladja a 200-at


19:00

Légiriadó volt Cfat környékén


18:48

Izraeli hadsereg szóvivője: A légierő elfogott egy drónt a déli régióban, nincs sérült


18:13

Légiriadó volt Metulában; mintegy 20 becsapódás történt a településen, több helyen tűz ütött ki


18:13

Légiriadó volt Metula környékén


18:04

Izraeli hadsereg: Tegnap megöltük a Hezbollah Har Dov térségéért felelős parancsnokát, aki a Madzsal Samsz elleni támadásért volt felelős

Romok Bejrútban egy mai légierő-támadás következtében – Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg közlése szerint tegnap légicsapásban megölték a Hezbollah Har Dov térségéért felelős parancsnokát, Hader al-Sahabijah-t. A hadsereg szerint al-Sahabijah több száz rakétaindítást és páncéltörő rakétatámadást irányított Har Dov, a Hermon és a Golán-fennsík állásai ellen, és ő volt felelős a Madzsal Samsz elleni júliusi rakétatámadásért, amelyben 12 gyermek és fiatal halt meg.


17:38

Biden az izraeli támadás lehetőségéről Irán ellen: „Tárgyalunk erről, ma nem fog történni semmi”

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke, a Fehér Házban újságírói kérdésre válaszolt az izraeli válaszcsapásról az iráni rakétatámadásokra. Biden így nyilatkozott: „Először is, nem ‘engedélyt adunk Izraelnek’, hanem javaslatot teszünk. Ma nem fog történni semmi.” Amikor megkérdezték, hogy Washington támogatja-e az izraeli támadást Irán olajlétesítményei ellen, Biden így válaszolt: „Tárgyalunk erről. Ma nem fog történni semmi, később tárgyalunk erről.”


17:26

Légiriadó volt Kirjat Smona környékén


16:43

Jelentés: Abbas Araghchi iráni külügyminiszter holnap Bejrútba érkezik

A Sky News Arab nyelvű csatorna szerint Abbas Araghchi iráni külügyminiszter holnap Bejrútba érkezik, és libanoni hivatalos személyekkel találkozik.

Eközben három forrás közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy ma Dohában, Katar fővárosában találkozó zajlott a Perzsa-öböl országaiból származó miniszterek és Irán képviselői között. A megbeszélésen a régió feszültségeinek enyhítési módjairól volt szó. Két forrás szerint az öböl államai biztosítani akarták Iránt semlegességükről, Teherán azon félelmei közepette, hogy az eszkaláció veszélyeztetheti az olajlétesítményeket a térségben.


16:33

Az izraeli légierő támadást hajtott végre a Hezbollah hírszerzési központjai ellen Bejrútban

Az izraeli hadsereg közlése szerint a légierő vadászgépei a Hezbollah hírszerzési központjait, gyűjtőállomásait és egyéb infrastruktúráit támadták Bejrútban. A hírszerzési központ a Hezbollah fő hírszerző szervezete, amely felelős az Izraelről és az izraeli hadseregről szóló információk összegyűjtéséért.


16:32

Légiriadó volt Karmiel és Szachnin környékén rakétatámadások miatt

Légiriadó volt Karmiel és Szachnin környékén rakétatámadások miatt. Az izraeli hadsereg közlése szerint mintegy tíz rakétaindítást azonosítottak, amelyek közül több rakétát elfogtak, és néhány nyílt területen csapódott be. A hadsereg szerint éjfél óta körülbelül 130 rakétát lőttek ki Libanonból Izraelre.


16:02

Légiriadó volt Galilea északi részén


16:01

Izraeli katonák lelőttek egy késsel felfegyverzett személyt egy Hebron közelében lévő bázis bejáratánál

Az izraeli hadsereg közlése szerint katonák lelőttek egy késsel felfegyverzett személyt a Hebron melletti Júdea dandár parancsnokságának bejáratánál. A hadsereg szerint egy katona sem sérült meg.


15:21

Libanoni egészségügyi miniszter: 1,974 halott, köztük 127 gyermek a háború kezdete óta


14:39

Az izraeli hadsereg: Éjféltől mintegy 110 rakétát lőttek ki Libanonból Izrael területére


14:31

Légiriadók szólaltak meg Észak-Galileában


14:23

A külügyminisztérium: A biztonsági erők kimentettek a Gázai övezetből egy jazidi lányt, akit egy évtizede raboltak el Irakban

A külügyminisztérium bejelentette, hogy a biztonsági erők kimentettek a Gázai övezetből egy jazidi lányt, akit 2014-ben, 11 éves korában az Iszlám Állam rabolt el Irakban. A külügyminisztérium szerint a lányt, Fauzia Amin Szido találkozott családjával, miután a Gázai övezetben egy Hamasz-támogató palesztin fogva tartotta akarata ellenére.


13:52

A libanoni hadsereg: Egy libanoni katona meghalt egy izraeli támadásban Taiba faluban, Dél-Libanonban

A libanoni hadsereg közölte, hogy egy katona meghalt, és egy másik megsérült egy izraeli támadásban Taiba faluban, Dél-Libanonban. A libanoni hadsereg szerint a katonák a Vöröskereszt tagjaival együtt egy mentési küldetés során sérültek meg.


13:28

A libanoni egészségügyi minisztérium: A bejrúti éjszakai támadás halálos áldozatainak száma kilencre emelkedett

Bejrút, ma – Fotó: Mohamed Azakir / Reuters
Bejrúti támadás utáni romok, ma – Fotó: Mohamed Azakir / Reuters

13:27

A szíriai hírügynökség: Izraeli támadás Damaszkusz külvárosában, a légvédelmi rendszerek aktiválódtak


13:14

Az izraeli hadsereg felszólította Dél-Libanon 26 további falvának lakóit, hogy hagyják el otthonaikat

Az izraeli hadsereg felszólította Dél-Libanon 26 falvának lakóit, hogy hagyják el otthonaikat és költözzenek az El-Awali folyótól északra. Avichay Adraee, az izraeli hadsereg arab nyelvű szóvivője közleményében azt írta: „A Hezbollah tevékenysége arra kényszeríti az izraeli hadsereget, hogy fellépjen ellene. Az izraeli hadsereg nem akar ártani önöknek, és biztonságuk érdekében azonnal el kell hagyniuk otthonaikat.” Hozzátette: „Mindenki, aki a Hezbollah tagjai, létesítményei vagy fegyverei közelében tartózkodik, veszélyezteti az életét.”


13:10

Légiriadót hirdettek Nyugat-Galileában


12:54

Az izraeli hadsereg: Rakétatalálatok Nyugat-Galileában, két drónt lelőttek a térségben

Jaara, ma – Fotó: Moti Milrod / Maale Yosef Biztonsági Tanácsa

Az izraeli hadsereg közölte, hogy az elmúlt órában több mint 45 rakétát lőttek ki Észak-Izrael településeire, amelyek közül néhányat elfogtak, míg több rakéta Nyugat-Galilea területére hullott. Egy rakéta egy jaarai lakóház udvarán landolt, és kisebb anyagi károkat okozott. Emellett két, Libanonból indított pilóta nélküli repülőgépet is lelőttek Nyugat-Galilea térségében.


12:48

Légiriadók szólaltak meg a Golán-fennsíkon légi járművek behatolása miatt


12:34

Légiriadó volt Felső-Galileában


12:21

Iráni jelentés: A Forradalmi Gárda tanácsadója egy izraeli támadásban halt meg Damaszkuszban hétfőn

Madzsid Dibani, a Forradalmi Gárda tanácsadója egy izraeli támadásban vesztette életét hétfőn Damaszkuszban – jelentette az iráni média. A beszámoló szerint Dibani megsérült a támadásban, majd belehalt sérüléseibe.


12:17

Légiriadót hirdettek Felső-Galileában


11:52

Légiriadót hirdettek Nyugat-Galileában


11:52

Az izraeli hadsereg: Az elmúlt órában több tucatnyi rakétát lőttek ki Észak-Izrael településeire


11:48

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a Hamasz egyik vezetője, Ruhi Musztahe három hónappal ezelőtt egy légicsapásban életét vesztette

Ruhi Musztahe

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a Hamasz egyik vezetője, Ruhi Musztahe három hónappal ezelőtt egy légicsapásban halt meg. A hadsereg közleménye szerint a támadás során Samah Al-Aradzs is meghalt, aki a Hamasz politikai irodájának biztonsági ügyekért felelős vezetője volt, valamint Szami Ouda, a Hamasz általános biztonsági mechanizmusának parancsnoka. Az izraeli hadsereg közölte, hogy a három vezető egy földalatti létesítményben tartózkodott a Gázai övezet északi részén, amelyet a Hamasz vezetése használt.

A hadsereg szerint Musztahe közeli kapcsolatban állt Jahja Szinvárral, és együtt alapították meg a Hamasz általános biztonsági mechanizmusát, valamint együtt töltöttek börtönbüntetést egy izraeli börtönben. A hadsereg közleménye szerint „a háború kezdetéig ő volt a Hamasz politikai szárnyának legmagasabb rangú vezetője a Gázai övezetben, és a háború alatt ő irányította a Hamasz kormányzati tevékenységeit.”

Dr. Michael Milstein, a Tel-Avivi Egyetem palesztin tanulmányokért felelős fórumának vezetője, novemberben azt mondta, hogy Musztahe „Szinvár másik fele”. A szaúdi Al-Sark Al-Avszat újság januári jelentése szerint Musztahe azon öt személy egyike volt, akik részt vettek az október 7-i támadás előkészületeiben Jahja Szinvárral, testvérével Mohameddel, Mohamed Deiffel és Ayman Nofallal együtt.


11:41

Légiriadók voltak Nyugat-Galileában légi járművek behatolásának veszélye miatt


11:31

Légiriadó volt Nyugat-Galileában


11:21

Abd al-Aziz Szalha, aki részt vett a ramallahi lincselésben a második intifáda idején, izraeli támadásban meghalt Gázában

Abd al-Aziz Szalha, aki részt vett a ramallahi lincselésben a második intifáda kezdetén, 2000 októberében, az éjszaka folyamán életét vesztette a hadsereg támadása során, miközben egy sátorban tartózkodott egy iskolában Dir al-Balahban, a Gázai övezet középső részén. Szalhát 2001-ben Izrael letartóztatta, de 2011-ben a Shalit-egyezmény keretében szabadult, és kitoloncolták Gázába. Szalha vérrel borított kezeiről készült felvétel a konfliktus egyik legemlékezetesebb képe lett, és megrázta az izraeli és a nemzetközi közvéleményt.

Szalha vérrel borított kezeit mutatja a ramallahi lincselés idején, 2000 – Fotó: AFP

A lincselés során a palesztin tömeg megtámadott két tartalékos katonát, Joszi Avrahami-t és Vadim Nurzsit, akik rossz irányba navigáltak, és tévedésből Ramallahba hajtottak. A katonákat kezdetben palesztin rendőrök tartóztatták le, és a rendőrőrsre vitték őket, ahol a tömeg rajtuk ütött, megölte őket, és meggyalázta holttesteiket.


11:19

Légiriadók voltak Tiberiasban és Cfatban


11:10

Légiriadók voltak Cfatban és környékén


10:59

A hadsereg: vadászgépek támadták meg Bint Jbeil városházát, amelyet a Hezbollah használt, mintegy 60 fegyveres halt meg az elmúlt 24 órában

A hadsereg bejelentette, hogy vadászgépek támadták meg a Dél-Libanonban található Bint Jbeil városházát, ahol Hezbollah harcosok tartózkodtak, és ahol számos fegyvert tároltak. A hadsereg szerint a támadásban 15 fegyveres halt meg. A hadsereg emellett bejelentette, hogy az elmúlt 24 órában körülbelül 60 Hezbollah-harcos vesztette életét, és mintegy 200 célpontot támadtak Libanon területén, beleértve katonai épületeket, fegyverraktárakat és megfigyelőállásokat. A hadsereg hozzátette, hogy a légierő a szervezet azon aktivistáit támadta, akik a hadsereg Dél-Libanonban tevékenykedő erői felé lőttek.


10:26

Légiriadók voltak Felső-Galileában


09:46

A hadsereg: körülbelül 25 kilövést észleltek a Felső-Galileába, egy drónt lelőttek a tenger felett Naharija partjainál, egy másik pedig nyílt területen csapódott be


09:27

Légiriadók voltak Felső-Galileában


09:08

Légiriadók voltak Kirjat Smonában és környékén


08:11

A hutik vállalták a felelősséget az éjszaka közepén az ország középső részére indított dróntámadásokért

A hutik vállalták a felelősséget az éjszaka közepén az ország középső részére indított dróntámadásokért. Az éjszaka folyamán légiriadók voltak Bat Jamban, és a hadsereg közölte, hogy egy drón nyílt területen robbant fel, míg egy másikat a Gus Dan partjainál semmisítettek meg. Sérültekről nem érkezett jelentés.


07:52

A hadsereg: a Nahal Ozban hallott légiriadót téves riasztás okozta


07:49

Légiriadók voltak Cfatban


07:38

Légiriadók voltak Nahal Ozban


07:32

Légiriadók voltak Felső-Galileában


06:03

Szíriai jelentések: Izrael fegyverraktárakat támadott meg Latakia tartományban

Szíriai források szerint Izrael fegyverraktárakat és harci eszközöket támadott Latakia tartományban, az ország nyugati részén. A jelentések szerint légvédelmi rendszereket aktiváltak, miután „ellenséges célpontokat” észleltek.


03:54

A hadsereg Bat Jamról: egy drón nyílt területen robbant fel, és egy másikat megsemmisítettek

A hadsereg közölte, hogy a Bat Jamban hallott légiriadót követően egy drón nyílt területen robbant fel, és egy másikat a Gus Dan partjainál semmisítettek meg. Sérültekről nem érkezett jelentés.


03:30

Légiriadók voltak Nyugat-Galileában


03:27

Légiriadók voltak a Golán-fennsíkon egy ellenséges repülőeszköz behatolása miatt


02:53

Légiriadó volt Bat Jamban egy ellenséges repülőeszköz behatolása miatt


02:19

Jelentések: az izraeli hadsereg ismét támadja a Dahieh negyedet Bejrútban


02:12

A hadsereg: egy légi célpontot semmisítettek meg a Gus Dan partjainál, nem volt légiriadó


01:59

A libanoni egészségügyi minisztérium: legalább hatan meghaltak és heten megsebesültek a Bejrút központjában történt támadásban

Egy megtámadott épület Bejrútban, éjszaka – Fotó: Hussein Malla / AP

01:18

A hadsereg arab szóvivője felszólította Bejrút öt épületének lakóit, hogy hagyják el otthonaikat


00:48

Légiriadók voltak Nyugat-Galileában; a hadsereg szerint egy kilőtt lövedék Libanonban csapódott be


23:59

A libanoni egészségügyi minisztérium: 46 ember halt meg és 85-en megsebesültek az elmúlt napi támadásokban


23:54

Az izraeli hadsereg szóvivője: A hadsereg jelenleg „célzott” támadást hajt végre Bejrútban

Izraeli támadás Bejrútban, ma este – Fotó: Amr Abdallah Dalsh / Reuters

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a légierő jelenleg „célzott” támadásokat hajt végre Bejrútban, miután korábban ma este arab médiák izraeli támadásokról számoltak be a libanoni fővárosban. Egy biztonsági forrás, aki a Reuters hírügynökségnek nyilatkozott, azt mondta, hogy a támadás Bejrút központjában történt, nem pedig a város déli részén fekvő Dahia negyedben. További jelentések szerint a támadás a Hezbollah egyik egészségügyi központját célozta.


23:48

A szaúdi Al-Hadath csatorna jelentése: Több támadás történt Bejrútban


23:09

Légiriadó volt Avivimban, Felső-Galileában


22:14

Légiriadók szólaltak meg Cfatban, Rosh Pinában és további településeken


22:11

A libanoni kormány: Az izraeli támadások következtében 1,2 millió lakos kényszerült elhagyni otthonát


22:06

A jordániai nagykövetség Libanonban: Országunk 3 000 kg humanitárius segélyt küldött Bejrútba, beleértve matracokat és takarókat


20:51

Az Egyesült Államok: Egyértelművé tettük Izrael számára, hogy libanoni civilek és polgári infrastruktúra nem lehetnek célpontok


20:41

Felső-Galilea regionális tanács: Tűz ütött ki Ajelet Hasaharban rakétabecsapódások következtében, rakétatörmelék csapódott be egy házba Kfar Hanassi településen

Felső-Galilea regionális tanácsa közölte, hogy a területére irányuló rakétazápor következtében tűz ütött ki egy nyílt területen, Ajelet Hasahar kibucban. Emellett rakétatörmelékek találtak el egy házat Kfar Hanassi településen.


20:30

Az Egyesült Államok repülőgépet küld Bejrútba, hogy lehetővé tegye amerikai állampolgárok távozását Libanonból


20:19

Az izraeli hadsereg szóvivője: Ma mintegy 240 rakétát lőttek ki Libanonból, ebből körülbelül 100-at az elmúlt órákban

Az izraeli hadsereg közölte, hogy az elmúlt órákban körülbelül 100 rakétát lőttek ki Libanonból Nyugat-Galileára. A hadsereg szerint néhány rakéta nyílt területekre zuhant. A közlemény szerint éjfél óta összesen mintegy 240 rakétát indítottak Libanonból. Egy személy könnyű sérüléseket szenvedett, amikor autójával a Slomi és Jaara közötti úton haladt. Elmondása szerint a közeli becsapódás nyomán a jármű ablakai kitörtek, és az üvegszilánkok megsebesítették.


20:04

Légiriadók voltak Felső-Galileában és a Kineret északi részén


20:00

Források: Hamenei előre figyelmeztette Naszrallahot a merénylettől

Irán legfelsőbb vezetője, Ali Hamenei néhány nappal a halála előtt figyelmeztette a Hezbollah főtitkárát, Haszan Naszrallahot a rá leselkedő merényletre – közölte három iráni forrás. Elmondásuk szerint Hamenei azt tanácsolta Naszrallahnak, hogy hagyja el Libanont. Iráni források arról is beszámoltak, hogy a hatóságok kihallgattak magas rangú kormányzati személyeket és a Forradalmi Gárda tagjait, akik elhagyták az országot, vagy akiknek közeli hozzátartozói külföldön élnek, mivel Hamenei attól tart, hogy Izrael beépült közéjük.


19:41

Biden: Szankciókat vetünk ki Iránra; nem támogatom az atomlétesítményeik elleni csapást

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke észak-karolinai látogatása során közölte, hogy szankciókat fognak kivetni Iránra a tegnap esti támadás miatt. Az elnök kijelentette, hogy nem támogatja az iráni atomlétesítmények elleni csapást, és hozzátette: „A válasz nem.” Emellett bejelentette, hogy hamarosan tárgyal Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel.


19:35

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa tárgyalta az iráni támadást Izrael ellen


19:33

A Fehér Ház: Biden a G7 országok képviselőivel tárgyalt új szankciók lehetőségéről Irán ellen

A Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden az Egyesült Államok, Kanada, Japán, Németország, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság képviselőivel tárgyalt új szankciók lehetőségéről Irán ellen. A G7 országok képviselői egyértelműen elítélték a támadást.


19:27

Légiriadók voltak Akko, Naharija és további galileai településeken


19:21

A Hamasz vállalta a felelősséget a tegnapi jaffai támadásért, és közölte, hogy a támadók egy katonától lopott fegyvert használtak, miután leszúrták


19:05

Franciaország nagykövetsége felszólította állampolgárait, hogy ideiglenesen hagyják el Iránt


18:48

Az amerikai külügyminiszter-helyettes: Nemcsak Izrael fontolgatja Irán elleni válaszlépéseit, hanem az Egyesült Államok is


18:38

Légiriadók voltak Felső-Galileában


18:12

Bellinson kórház: Ma reggel öt katonát fogadtunk, akik Libanonban sebesültek meg, közülük kettő állapota közepesen súlyos


18:06

Szíriai jelentések: Három halott egy épület robbanásában, amelyben a Hezbollah és a Forradalmi Gárda tagjai tartózkodtak

A szíriai Emberi Jogok Központja, amely az ország ellenzékéhez kötődik, robbanásokról számolt be Damaszkusz Al-Maza negyedében. A központ szerint a robbanás egy olyan létesítményt ért, ahol a Hezbollah és a Forradalmi Gárda tagjai tartózkodtak. A szíriai állami média Izraelnek tulajdonította a támadást, és három halottról, valamint három sérültről számolt be.


A szerdai hírek folytatása 

2024. október 2., szerda >>

Főkép: Tűz Naharia környékén, ma – Fotó: Ammar Awad / Reuters

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz, Ynet