Robbanás történt egy jeruzsálemi buszon

A szétégett busz belseje - fotó: Haaretz

Robbanás történt hétfőn egy jeruzsálemi buszon, az izraeli mentőszolgálatok szerint legalább tizenheten megsebesültek.

A The Jerusalem Post című helyi lap azt közölte, a Jeruzsálem délnyugati részén fekvő Hebron úton egy üres buszban lépett működésbe egy robbanószerkezet, és a detonáció következtében a közelben lévő busz utasai sebesültek meg. Az újság tizenöt sebesültről számolt be, közülük ketten válságos állapotban vannak.

A helyi rendőrség első információi szintén arra utaltak, hogy terrortámadás történt, de a helyszín kivizsgálása után a katonai rádió értesülése szerint egyre valószínűbbnek vélik az illetékesek, hogy technikai hiba történt: az utasok nélküli autóbusz benzintartálya felrobbant, majd a tűz átterjedt a mellette álló teli buszra és több szomszédos gépkocsira.    Az elmúlt időszakban megszaporodtak palesztinok izraeliekkel szembeni, főként késeléses támadásai. A hétfői támadás miatt eleinte felerősödtek azok a félelmek, hogy ismét rendszeressé válhatnak a Jeruzsálemet tíz évvel ezelőtt megrázó öngyilkos merényletek.

A rendőrség képviselője a katonai rádióban kijelentette, hogy nem volt előzetes figyelmeztetésük egy efféle terrormerényletről, de a város lakói a pénteken kezdődő nyolc napos pészah ünnepre készülődnek, és ezért ezekben a napokban fokozott készültség lépett életbe.

A  rádió értesülése szerint tizenheten sebesültek meg, ketten súlyosan. Minden sérültet elszállítottak különböző jeruzsálemi kórházakba.

MTI