Ismét késekkel felfegyverkezett palesztinokat lőttek agyon az izraeli biztonsági erők

96
A két lelőtt terrorista a kalandijai átkelőhelynél - fotó: Ynet

Ismét késekkel felfegyverkezett palesztin támadókat lőttek agyon az izraeli biztonsági erők egy katonai ellenőrzőpontnál – jelentette az izraeli katonai rádió szerdán.

A híradás szerint a Ciszjordániát Izraeltől elválasztó kalandíjai átkelőhelynél a gépjárműveknek fenntartott úton egy fiatal palesztin férfi és nő gyalogosan közeledett az utat ellenőrző biztonságaik felé, miközben a nő keze a táskájában volt, a férfi pedig a kezét a háta mögött tartotta.

A pár többszöri felszólításra sem állt meg, de kisvártatva visszafordultak. Később azonban a nő megfordult, elindult az egyik őr felé, és közelebb érve egy kést dobott feléje. Az őrhelyen állomásozó fegyveresek ekkor mindkettőjüket lelőtték. A két palesztin később belehalt sérüléseibe. Mindkettőjüknél találtak további késeket.

A palesztinok azt állítják: a katonák nem engedték a sebesültekhez a palesztin vörös félhold segélyszervezet mentőautóját.
A múlt pénteken kezdődött és nyolc napig tartó zsidó pészah ünnepe miatt Izraelben a rendőrség a szokásosnál is magasabb szintű készültségben van, hogy elejét vegye a merényleteknek.

Szeptember óta megszaporodtak a hasonló incidensek az izraeli hatóságok és a többnyire késsel felfegyverkezett palesztinok között. A támadásokban 28 izraeli, két amerikai, egy eritreai és egy szudáni állampolgár, valamint 203 palesztin halt meg.

MTI