Önkénteseket keresnek egy különleges régészeti ásatáshoz

Az ásatás helyszíne a Júdeai sivatag merdek sziklafalaiban található barlangokban - fotó: Facebook

Önkénteseket keresnek egy különleges régészeti ásatáshoz a Héber Egyetem, a Tel Aviv-i Egyetem és az Izraeli Régészeti Hatóság közös projektjéhez, melyben barlang-rendszereket tárnak fel a Júdeai sivatag meredek szikláiban, melyekben kőrézkori, kora bronzkori és római (Bar Kochba felkelés) kori maradványok találhatók. A sivatagi barlangokban a kutatás során résztvevők összetett kihívásokon túl olyan különleges maradványokkal fognak találkozni, melyek a száraz éghajlati körülmények között fentmaradtak (szerves anyagból készült tárgyak, növényi élelmiszerek, és ki tudja, talán még írásos dokumentumok is).

Az ásatások három héten keresztül tartanak a 2016.05.15-06.02 közötti hétköznapokon (vasárnap-csütörtök). Négy napnál hosszabb ideig lehet részt venni. Nincs szükség tapasztalatra, csak akaratra, érdeklődésre és egészségre.
Érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet:
Uri Davidovics: 054-6604676, vagy Ethan Klein: 057-7591268.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.