A Hamasz az Eskhol régiót lőtte, a hadsereg a levegőből támadta Gázát

Egy rakéta robbant fel nyílt területen a Gázai övezethez közel, nem okozott sérülést. Válaszul az izraeli hadsereg két célpontot támadott a Gázai övezet déli részén – írja a Haaretz.

Tegnap aknavetőt lőttek a gázai határ mentén szolgálatot teljesítő katonákra, de nem voltak áldozatok és semmiben nem keletkezett kár. A hadsereg szóvivője közölte, hogy a lövéseket a Gázai övezet déli részén a biztonsági kerítés mellett operatív tevékenységet végző egységre irányították. Válaszul a hadsereg a levegőből támadott Hamasz célpontokat az övezetben. Gázai jelentések szerint a légierő az Iszlám Dzsihád egyik megfigyelőpontját bombázta Khan Yunis-től keletre. Sérültekről nem érkezett jelentés.

Tegnap Tel Aviv-ban összeült a biztonsági kabinet, hogy megvitassák az eszkalációt. A Miniszterelnöki Hivatal közlése szerint a kabinettagok tájékoztatást kaptak a biztonsági erőktől az IDF elmúlt napokban Gázában végzett tevékenységéről, és a Hamasz támadó alagutak felfedéséről.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.