Több száz holokauszt-túlélő gyűlt össze, hogy ódát zengjen az élethez

A holokauszt emléknapja előtt, amely ebben az évben április 12-én lesz megtartva, 600 holokauszt túlélő és családjaik Jeruzsálemben gyűltek össze, hogy együtt énekeljék el Ofra Haza “Chai” (héberül “él”) nevű dalát.

A résztvevők, beleértve a túlélőket, gyermekeiket, unokáikat és dédunokáikat, körülbelül egy óra alatt tanulták meg a három szólamot, mielőtt együtt előadták a tömeges énekeseményeket szervező Koolulam irányításával.

A dalt Ehud Manor és Avi Toledano írták, és Ofra Haza előadásával vált népszerűvé, mellyel Izraelt képviselte az 1983-as Eurovíziós versenyen.
A dal szövege többek között ezt tartalmazza: “Még mindig életben vagyok, és mindkét szemem még mindig a fény felé néz. Sok a tövisem, de a virágom is, előttem számtalan év. Jó, hogy reményünk nem veszett el. A Zsoltár nemzedékről nemzedékre halad, mint forrás a kezdetektől az idők végéig. Izrael népe él: ez nagypapa dala, tegnap apának énekelte, és ma én vagyok soron.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁStimesofisrael.com