Gigi, a hatvanéves kozmetikai birodalom

Eliezer Landau, 1927–2003

Gigi 60 éves

Eliezer Landau mindössze tizenhét éves volt, amikor a nácik megszállták Magyarországot, és deportálták a zsidókat. A fiatal Landau túlélte a soát, és a háborút követően vegyészetet tanult. Az 1950-es évek elején alijázott Izraelbe, és az első munkahelye a Krausz-laboratórium lett, amely akkoriban egyedül gyártott szépségipari cikkeket az izraeli kozmetikusok számára. Landau gyorsan beilleszkedett, és 1957-ben megalapította saját, kozmetikai termékeket gyártó kisüzemét egy mindössze tizenkét négyzetméteres helyiségben a tel-avivi Marmorek utcában. Az első termék szőrtelenítéshez használt gyanta volt.

Eliezer Landau

A cég egy akkortájt sikeres amerikai musical, a Gigi után kapta a nevét, ugyanis Landau rajongott a címszereplő Leslie Caronért.

Leslie Caron

Az alapító meggyőződéssel vallotta: a szépség minden nő számára elérhető, cége ehhez a mai napig jó minőségű kozmetikai cikkeivel járul hozzá. A Gigi innovatív vállalatként vált ismertté, első izraeli gyártóként dobott piacra hipoallergén termékeket.

A Gigi a Jeruzsálemi Héber Egyetem tudósaival együttműködve a világon másodikként használt aktív oxigén formulát. A vállalat hat évtizedes története alatt számos iparági fejlesztést hajtott végre, amelyre később a versenytársak már standardként tekintettek.

A Giginek ma több mint négyszáz terméke van, amelyeket kizárólag a cég képzésén részt vett kozmetikusok vásárolhatják meg világszerte. A termékek mintegy fele kis kiszerelésű lakossági termék, de csak szakértő tanácsadás mellett, a kozmetikai szalonokban értékesítik.

Gigi termékek

A rendszerváltást követően Landau nagy lendülettel vetette bele magát a magyar piac meghódításába. Szándékában állt megmutatni: annak ellenére, hogy az ország el akarta pusztítani a zsidókat, ő győztesként érkezik vissza a szülőhazájába. Tarolt a magyar piacon, ahol a mai napig a számos versenytársa ellenére a Gigi piacvezető, több mint háromezer kozmetikus használja a cég termékeit.

Gigi Magyarország

Az alapító 2002-ben bekövetkezett halála után a cég vezetését fia, Ron Landau vette át, a vállalat mára az egyik legnagyobb izraeli exportőr. A Gigi Európa és az Egyesült Államok meghódítása után a 21. században Ázsiára koncentrál, legutóbb Hongkongban nyitottak leányvállalatot. A Gigi termékeinek hetven százaléka exportra készül. A cég termékeit negyvennél több országban használják a kozmetikusok az ügyfeleik nagy megelégedésére.


Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.