Yaalon indul a következő választásokon

Yaalon és Netanjahu a kneszetben

Yaalon: Netanjahu újabb holocausttal ijesztgeti a polgárokat. A legközelebbi választásokon indulok a kormányfői posztért.

Az előző védelmi miniszter közölte a 16. Herzliya konferencián, hogy “jelenleg és a belátható jövőben nincs egzisztenciális fenyegetés Izraelre nézve, ezért jó lenne, ha a vezetés felhagyna a polgárok ijesztgetésével, miszerint egy második holokauszt küszöbén állunk”.

“Az iráni nukleáris program, mely a megállapodást követően befagyasztásra került, nem jelent közvetlen egzisztenciális fenyegetést Izraelre.” – tette hozzá.

Moshe Yaalon az elmúlt hónapban jelentette be, hogy lemond a miniszteri székről és visszavonul a politikától.

Cipi Livni kneszet képviselőnő is felszólalt a konferencián: “Az elkövetkező hónapokban szeretnék bemutatni egy tervet egy nagy demokratikus blokk kiépítéséről Izraelben. A Cionista tábor a kezdete volt ennek a folyamatnak, amit most ki kell bővítenünk.”

“A mi feladatunk most az, hogy felébresszük a mérsékelt tábort és bevonjuk az Izrael alap-értékeinek a védelméért folytatott harcba” tette hozzá.

izraelinfo.com

 

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.