Iskola saját erőművel

A Nicánéj Eskol iskola működésbe helyezett napelemei

A Gázai-övezet határában fekvő Nicánéj Eskol iskola olyan napenergia-rendszert állított működésbe, mely teljes egészében fedezi az intézmény áramfelhasználását.

A tanulók végigkövették a tervezési és kivitelezési folyamatot, iskolájukban nagy szerepet kap a környezettudatos oktatás.

“Hétfőn sikeresen átálltunk a saját rendszerünkre. Minden megfelelően működik. Kezdeményezésünknek nevelési üzenete is van. Intézményünk egy “zöld iskola”, mely szem előtt tartja az ökológiai, környezetvédelmi és újrahasznosítási irányelveket. Az új rendszer használatával nem termelünk üvegház hatású gázokat” – mondta a programot támogató területi önkormányzat szakembere.

A 230 kwh teljesítményű naperőmű kivitelezését a Shahar Energy vállalat végezte. Vezetője, Lázár Rothstein szerint “ez a projekt más intézményeket és önkormányzatokat is arra ösztönözhet, hogy ne az elektromos művektől vásároljanak energiát, hanem maguk termeljék meg azt. Így nemcsak a környezetet védik, hanem profitot is termelnek. A Nicánéj Eskol iskola 8.5 milló sékeles (612 millió forintos) beruházását egy még jelentősebb követi: a közeli Noféj Hábszor iskola rendszerének összteljesítménye 630 kwh lesz, és a jövő nyáron áll szolgálatba.”

izraelinfo napelemek iskolan2izraelinfo napelemek iskolan1izraelinfo napelemek iskolan

zsido.com

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.