Penthouse Tel-Avivban, egyedi műalkotásokkal

A mesés, egyedi művészeti kollekciókkal berendezett modern penthouse otthon Tel Avivban található.

Egy igazi luxuslakás ez a tehetséges izraeli tervező, Pitsou Kedem munkái közül.

Kedem már nyilvánvalóan nem kezdő a terek át- és újratervezése terén egyedi műalkotásaival, műértékkel bíró koncepcióival, melyeknek egész gyűjteményét csodálhatjuk meg egy-egy lakásában, mint ahogyan itt is.

Az egyszerre modern, egyszerre klasszikus formákat meghökkentő és játékos, már-már formabontó alkotásokkal teszi eredetivé és fiatalossá, melyek egytől egyig egyedi műalkotások a kreatív csapattól.

Egyenesen bámulatra méltó, ahogyan egyszerűbb tereket is igazi luxus otthonokká képes átalakítani.

Az itt látható, elképesztően modern penthouse lakás egy egylégterű otthon – mely még tágasabbnak tűnik belülről is azáltal, hogy nincsenek elosztó falak, sok a világos felület, és hatalmas ablakain, teraszán át pedig csodálatos kilátás nyílik a városra.

Amellett pedig, hogy a lenyűgöző látványban gyönyörködhetünk, megcsodálhatjuk a különleges, egyedi műalkotások gyűjteményét, kollekcióját is, melyek ott díszelegnek szinte minden belső tér sarkában.

Az egyedi bútorgarnitúra látványosságát nem csak a hatalmas méreteinek, felületeinek köszönheti, hanem egyszerre nyitott és zárt terei, egyszerre természetes és mű színei adnak számára olyan egyedi kontrasztot, melytől az egész lakás látványeleme is lehet.

Ehhez a könyvek elrendezése is passzol, a vízszintes és függőleges síkokkal, a szimmetria és aszimmetria izgalmas kontrasztjával szintén játékossá tehetőek még az egyébként komoly bútorok és színek is.

A világítás berendezése is egy önálló műalkotás:  egyszerre érdekes és különleges csillár, mely mindkét oldaláról zárt üveg kémcsövekből lett összefűzve, egy izgalmas bolygóállomásra emlékeztetve magasodik a szoba felett. Az üveg csöveken megcsillanó fény játéka pedig nappal is különösen izgalmas, hiszen a napfény diszkréten csillan meg itt-ott az üvegeken.

A geometrikus formákra rímelő rajzok, mintázatok a falakon még inkább ráirányítják a figyelmet, és adnak egyfajta játékos, fiatalos hatást a minimál szögletességnek, melyet a kellemes, krémes karamell finom árnyalatai is tovább lágyítanak.

Pitsou Kedem Architects – Fotók: Amit Geron
design.hu

megosztas banner

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.