Egy falat mennyország – kecskesajttal töltött füge

Kecskesajttal töltött füge - fotó: Szabó Orsolya

Azt hiszem, a legfantasztikusabb dolog ami fügével történhet, sőt velünk, ha ilyet eszünk. A legeslegjobb barátnőm, amikor először evett nálam Sajttal Töltött Fügét, vagyis STF-et, azt mondta, mielőtt meghal ezt tegyük a szájába, és akkor már minden rendben lesz, az se baj, ha ott véget ér. Csak ez legyen az utolsó dolog, amit még életében érez. Azt hiszem ez sokat elmond erről a kis előételről, vagy vendégváró falatnak kínálható csodáról. De mindenki döntse el maga, ha a hétvégén elkészíti, és tessék nekiállni, rövid az élet és várom a visszajelzéseket!

Hozzávalók:

  • 12 db füge (vagy számolhatunk fejenként 3 darabbal, najó lehet néggyel is)
  • kb. 12 dkg kecske sajt
  • 1 ek. olíva olaj
  • só, bors
  • kb. 2 ek datolya méz (vagy ha nincs más: sima méz, de a datolya az igazi…)
    menta a díszítéshez

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem grill fokozaton.

A fügéket a felső 1/3-ig X alaban bemetszem, majd a gyümölcs közepébe óvatosan beleteszek egy kis kecskesajtot. Vigyázzunk hogy ne nyomjuk szét közben a fügét! A legjobb hozzá valamilyen lágy kecskesajt, de lehet akár jó minőségű kecskesajtkrémet is használni. A tetejét finoman meglocsolom olíva olajjal, pici sót-borsot tekerek rá, majd datolya mézet csorgatok a tetéjere és 5-8 percre betolom a sütőbe. Vigyázzunk sütőtől függ mennyi idő kell neki, és pillanatok alatt meg tud égni, szóval 5 perc után nézzük meg, ha szép barna kezd lenni a teteje, akkor jó. Tálaljuk friss mentalevekkel, tökéletes pluszt ad a végén. Más dolgunk nem maradt, csak hallgatni és lesni a hatást!

Beteávon!

megosztas banner

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.