PIN kód helyett ujjlenyomat

Még ebben az évben jelentős technikai változások várhatóak a bankautomaták világában, mégpedig az ATM technológia jelentős, forradalmi változásával, amely az Iphone ujjlenyomat-olvasó technológiájára épül.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a pénzt felvenni szándékozónak az ATM terminálhoz  csak hozzá kell érintenie az Apple ujjlenyomattal aktiválható ( Touch ID ) telefonját, majd minden további PIN-kód megadása nélkül, a telefon nyomógombjának megérintésével megtörténik az illető azonosítása, és a pénzfelvételi szándék aktiválása.

Az Egyesült Államokban már ezen a nyáron megkezdik az ilyen, új generációs bankautomaták telepítését. A két legnagyobb ATM-technológiát forgalmazó cég, a FIS és a Payment Alliance International bejelentése szerint az iPhone-ok ujjlenyomat-leolvasójának segítségével még ebben az évben 70 ezer bankautomatából lehet majd így felvenni pénzt.

Az Apple-Pay alkalmazás önmagában nem újdonság, egyre több helyen használják az üzletekben lévő POS termináloknál is fizetésre, de ezzel a technológiai továbbfejlesztéssel – kártyás vásárlás és készpénzfelvétel esetén is feleslegessé válik magának a bankkártyának a használata: elég lesz ha kéznél van egy új-generációs okostelefon. És ezentúl a pin kódok ellopására szakosodott elektronikai iparág is becsukhatja a kapuit.

Az Apple Pay, valamint a Google hasonló megoldásai az App store, és a Google play áruházakból tölthetőek le a telefonra, és máris a lehető legegyszerűbben lehet költeni a pénzt!

 Print

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.