Belga teniszező: Mindnyájatokat el kellett volna gázosítani!

Egy belga teniszklub kizárta egyik játékosát, miután az meccs közben így kiáltott oda zsidó ellenfelének: „Mindnyájatokat el kellett volna gázosítani!”

Alain Verlaak egy júliusi, Antwerpenben rendezett tornán szidalmazta a Maccabi klub egyik játékosát. A versenysorozatot a Flamand Régió nemzeti teniszszövetsége rendezte – tájékoztatott a Joods Actueel, Belgiumban megjelenő zsidó magazin.

A megtámadott játékos, aki biztonsági okokra hivatkozva csupán Serge-ként mutatkozott be, elmondta, hogy a gyűlölködő megjegyzés akkor hangzott el, amikor a játékosok vitába keveredtek egy megadott pont jogosságával kapcsolatban. Ludo Depoteer, a verseny szervezője megerősítette Serge vallomását.

A történtek után a klub vezetősége azonnal felfüggesztette a meccset és eltiltotta Verlaakot a további részvételtől. Serge elégedett volt a klub gyors reakciójával, de azt is szeretné elérni, hogy Verlaak többet ne vehessen részt a szövetség egyik versenyén sem. Ezen felül rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.

Michael Freilich, a Joods Actueel főszerkesztője szerint eljött az ideje, hogy bevezessenek egy büntetési rendszert a gyűlöletbeszéd – s benne az antiszemita megnyilvánulások – szankcionálására.

„Valakit bíróság elé citálni egy hosszadalmas és költséges dolog. Azonban ha az elkövetők pénzbüntetést kapnának a gyorshajtáshoz hasonlóan, mondjuk 150 eurót, annak már meglenne a hatása, és érezhető lenne a változás az egész társadalomban” – mondta Freilich, aki azt is hozzátette, hogy a belügyminiszterrel és az igazságügyi tárca képviselőivel folytatott megbeszélésén elő kívánja vezetni javaslatát.

forrás: zsido.com

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.