Izraeli harcművészetet tanítanak a brit parlamenti képviselőknek

(illusztráció)

A törvényhozás tagjai az izraeli harcművészet – a cselgáncsot, a dzsiu-dzsicut, az ökölvívást és az utcai harcot ötvöző krav maga – alapjait sajátíthatják el a képzés során – írta hétfőn a The Times.

A krav maga olyan önvédelmi rendszer, amelynek elsődleges célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és gyors kezelésükre. A krav maga a több ellenfél elleni küzdelemre, késes, botos, lő- és más fegyveres támadások elleni védekezésre, valamint a pusztakezes harcra tanít.

A lap szerint az ingyenes órák célja, hogy a parlamenti képviselők meg tudják védeni magukat a politikai szélsőségesektől és a terroristáktól. A kravmaga-oktatást a közpolitikai és lobbiképzéssel foglalkozó Parli-Training szervezi. A múlt héten tartott első képzési napon két képviselő és 18 asszisztens vett részt a coaching cég központjában, a Whitehallban.

“Olyan technikákat tanítunk a képviselőknek, amelyekkel ártalmatlaníthatják támadóikat, és el tudnak futni” – utalt arra Mendora Ogbogbo, hogy csak a védekezésre, nem pedig a konfrontációra tanítják a résztvevőket. Bemutatják nekik az úgynevezett orrszarvút is, vagyis azt a technikát, amelynek alkalmazásával karjukkal védeni tudják a fej kulcsfontosságú pontjait. Ezáltal három-négy percet is nyerhetnek, hátha közbelép valaki.

MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.